Rodrygo: Ez életem legboldogabb napja

Rodrygo Goes Emilio Butragueño társaságában jelent meg a Bernabéu sajtótermében, hogy az elnöki páholyban és a pályán való szereplése után az újságírói kérdésekre is válaszoljon. Először Butragueño köszöntötte a megjelenteket és a játékost, majd átadta a lehetőséget a kérdezőknek.

„Ez egy álom, minden gyermek álma. Ez életem legboldogabb napja. Sokat beszéltem Viníciusszal, amióta a Real Madrid leigazolt. Ebben a csapatban mindig a világ legjobbjai fognak játszani. Sokat kell majd versengenem, először vagy a Castillában vagy az első csapatban fogok játszani, a klub kívánságának megfelelően.”

„Még nem beszéltem Zidane-nal. Csodálatos játékos volt, most pedig fantasztikus edző. Nagyon örülök, hogy ő fog edzeni engem.”

„Minden klubnál van nyomás, de itt a legnagyobb, mivel ez a világ legjobb klubja. Vinícius már mesélt arról, hogy milyen. Ugyanennyi idősen érkezett meg ide. Türelmesnek kell lennünk, fiatal vagyok és nagy jövő előtt állok.”

Rodrygo

„A stílusom? Gyors csatár vagyok, szeretek gólokat lőni és cselezni. Brazil vagyok, a hazámban ez rengeteg játékosra jellemző. Robinho és Neymar a két játékos, akikhez leginkább hasonlít a stílusom. Szeretek a széleken játszani, de nincs kifejezett kedvenc posztom. Készen állok a játékra.”

„Folyamatosan fejlődnünk kell. Vinícius lejátszotta az első teljes idényét, sokat fejlődik. Remélem, hogy velem is ez fog történni. Sok gólt szerzek és nem érzem a nyomást. Nem azt mondom, hogy már az első idényemben sok gólom lesz. Fiatal vagyok, türelmes, idővel egyre jobb leszek.”

„Nagyszerű kapcsolatom van a brazilokkal. Tavaly találkoztam Marcelóval, Casemiróval… Viníciust pedig már ismertem. Ez nem a pénzről szól, mindenki Európában akar játszani. A sport teljesen másképp van megszervezve errefelé. Brazília ebből a szempontból némi hátrányban van.”

„Sosem merült fel bennem, hogy a Barcelonába igazoljak. Mindenki, aki ismer, tudja, hogy gyerekkorom óta Real Madrid szurkoló vagyok, mindig azt mondtam édesapámnak, hogy itt akarok játszani, nem volt bennem egy minimális kétség sem. Mindig azt mondtam, hogy a Madrid az első számú opcióm, amikor pedig megjött a lehetőség, nem gondolkodtam. Nagyjából 20 perc alatt lezárult minden kérdés.”

„Nem gondolkodom kölcsönjátékban. Készen állok arra, hogy pályára lépjek a Castillában vagy az első csapatban.”

„Példaképek? Ronaldo és Roberto Carlos. Nem láttam őket sokat játszani, de minden brazil számára példaképek.”

„Neymar nagyszerű játékos, de most egy másik csapat játékosa, nem beszélhetek róla. Én szeretnék Rodrygo lenni. Csak egy Neymar van, ugyanúgy, ahogy csak egy Rodrygo.”

„Izgatottan várom, hogy együtt dolgozhassak a többiekkel. Hazard, Benzema, Vinícius, Marcelo, Casemiro… És mindenki más.”

Rodrygo

„Vinícius és én is fiatal játékosok vagyunk, akik a világ legjobb klubjában játszanak. Mindketten brazilok vagyunk, hasonló jellemzőkkel, de nem kell, hogy összehasonlítsanak bennünket.”

„Készen állok. Ha ide igazolsz, akkor így is kell tenned. Játszottam a Santosban, fiatal vagyok, türelmesnek kell lennem, hiszen ez lesz az első idényem Európában.”

„A spanyol bajnokság nagy iramú, gyerekkorom óta követem, olyan sokban nem különbözik a brazil focitól. Technikás és egy magasabb szint, illeszkedik a képességeimhez. Minden megvan bennem, ami ahhoz kell, hogy jól teljesítsek itt.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK