2021. June 24., Thursday

Keylor menne, de túl magasak az elvárásai

  • Gy. András
  • June 15, 2019, 9:25 p.m.
A nyár elején meglehetősen biztosnak tűnt, hogy Keylor Navas elhagyja a Real Madridot, azonban a játékos elvárásai miatt könnyen lehet, hogy a búcsú nem következik be.

Miután Zinédine Zidane elmondta Keylornak, hogy a következő idényben Thibaut Courtois lesz a Real Madrid első számú kapusa, biztosnak tűnt, hogy a Costa Rica-i játékos távozik a spanyol fővárosi alakulattól. A legújabb fejlemények alapján azonban könnyen lehet, hogy erre nem kerül sor.

Ennek két oka van: a Keylor által támasztott elvárások, illetve az alkalmas érdeklődők hiánya. A játékos távozna, azonban azt kéri a Madridtól, hogy ingyen engedjék el és fizessék ki a szerződéséből még hátralévő 2 évre vonatkozó fizetését. Emellett évi 7 millió eurós nettó fizetést vár a kérőktől, ami 2 millió euróval több a jelenlegi kereseténél.

Keylor

A Madrid vezetői eddig elutasították Keylor kérését, már ami az első két elvárást jelenti. A Manchester United és a PSG az a két korábban felmerült lehetséges célpont, amelyek megengedhetnének maguknak egy ilyen fizetési csomagot, azonban egyik klub sem kívánja leigazolni a 32 éves kapust ezen a nyáron.

A United úgy döntött, hogy jelenlegi kapusuk, David de Gea nem eladó. Annak ellenére sem szeretnének megválni a játékostól, hogy nem sikerült bejutniuk a BL következő kiírásába, egy PSG-től érkezett meggyőző ajánlatot pedig már el is utasítottak.

Ebből következhetne, hogy Navas végül Párizsban köt ki, de Leonardo sportigazgatóvá való kinevezése azt eredményezte, hogy a franciák Gianluigi Donnarumma felé fordultak, aki 60 millió euróért lenne elérhető. Navast a Portóval és a Benficával is szóba hozták, de a kapus rendkívül magas fizetési igényét egyikük sem tudja kielégíteni.

Így akár még az is lehet, hogy Keylor Navas nem játszotta le az utolsó mérkőzését habfehérben.
 


Olvastad már?

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

June 16, 2021, 9:34 p.m.

VIDEO - Köszönjük, Kapitány!

VIDEO - Köszönjük, Kapitány!

June 17, 2021, 11:03 a.m.

Gyászhír: Luis del Sol

Gyászhír: Luis del Sol

June 21, 2021, 9:27 a.m.

Hozzászólások

Tabella