Andriy Lunin U20-as világbajnok lett!

A Real Madrid fiatal tehetségét a torna legjobb kapusának választották, miután csapatával 3-1-re legyőzte Dél-Korea együttesét a döntőben.

Andriy Lunin U20-as világbajnok lett Ukrajnával. A Real Madrid kapusa, aki az idényt kölcsönben a Leganés együttesénél töltötte, a Lengyelországban lebonyolított torna egyik legkiemelkedőbb játékosa volt, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a sorozat legjobb kapusának is megválasztották. Ukrajna Dél-Koreát győzte le a torna döntőjében, ahol Lunin végig a pályán volt és be is mutatott néhány kulcsfontosságú védést.

Lunin

A kapus a sorozat 7 mérkőzéséből 6-ot végigjátszott, mindössze három gólt kapott a csoportkörben, ahol Ukrajna az Egyesült Államok (2-1) és Quatar (0-1) csapatát győzte le, mielőtt döntetlent játszott Nigériával (1-1). Ezen a meccsen Lunin büntetőt is hárított. A legjobb 16 között aztán Panama következett (4-1). Ekkor Luninnak meg kellett szakítania a tornán való szereplést, hiszen behívót kapott a felnőtt válogatottba, ezért nem tudott pályára lépni a negyeddöntőben, ahol csapata végül 0-1-es végeredménnyel búcsúztatta Kolumbiát. Az elődöntőre visszatért, ahol az olaszokat sikerült búcsúztatniuk (1-0), a döntő végeredménye pedig már ismert.

Gratulálunk!

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK