Sampaoli: Rodrygónak eleinte nagyon nehéz dolga lesz

Jorge Sampaoli, a Santos jelenlegi edzője szerint Rodrygo szenvedni fog a Real Madridnál töltött időszakának elején. Az argentin szakember azt is elmondja, hogy miért gondolja így.

„Rodrygo nagyon fiatalon fog a világ egyik legjobb csapatában játszani. Nagy lesz a kontraszt, hiszen olyan játékosokkal osztozik az öltözőn, akik már rengeteg sikert értek el, akik ikonnak számítanak Európában.”

„Eleinte nagyon nehéz dolga lesz, de megvan benne a potenciál, hogy sikerrel vegye az akadályt. Rendkívül fiatal még, ugyanakkora elvárások lesznek vele szemben is, mint a többiekkel, pedig óriási lépés ez neki mind magánéleti, mind pedig karrier szempontból.”

Sampaoli

„Spanyolországban nagy hangsúlyt fektetnek az összejátékra, miközben itt, Brazíliában az ilyen típusú játékosok sokkal inkább oldják meg egyedül a dolgokat.”

„Manapság arra helyezzük a hangsúlyt, hogy passzjátékkal kommunikáljunk, de ki is tudjuk választani a megfelelő pillanatokat, értsük, hogy mikor kell cselezni és mikor kell bejátszani a labdát üres területre. Ez az, amire Spanyolországban rákényszerülsz. Brazíliában ezek a játékosok annyira nincsenek korlátozva és annyira meghatározók, hogy végül sok esetben önzővé válnak.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK