Nem mindenki elégedett Mbappéval

A Le Parisien egyik cikkében a lap újságírója kifejezi a francia válogatott és a PSG – Real Madrid által megkörnyékezett – támadójának viselkedésével kapcsolatos aggodalmait.

Franciaországban nem mindenki lelkesedik úgy a PSG ifjú titánja, Kylian Mbappé iránt, mint a világ többi része. Hogy miért? Mert miután megnyerte a világbajnokságot és a 20-as évei elején a világfutball egyik legkeresettebb játékosává vált, megváltozott a viselkedése.

Diminique Sévérac, a Le Parisien újságírója egy cikkben támadta a játékost, melynek a következő címet adta: „Mbappé! Mikor mész nyaralni?” A lap munkatársa az írásában a támadó viselkedését kritizálja.

Először is kiemeli, hogy a legutóbbi 2-0-s Törökország elleni vereség alkalmával Mbappé 22 alkalommal veszített labdát, ami a valaha volt legrosszabb ilyen mutatója hazája válogatottjában. „Ez egy váratlan rekord. Lehet, hogy ez a legrosszabb teljesítménye az eddigi 32 meccséből, leginkább egyéni próbálkozásokkal, csapatjáték helyett. A jól megkezdett mozdulatsorok az önzősége és a rossz döntései miatt kudarcba fulladtak.” És nem csak ezt a találkozót emelte ki a lap, hanem a Bolívia elleni barátságos meccset is, ahol Mbappé már aggasztó tüneteket produkált.

Mbappé

A cikk írója szerint a támadó néha teljesen dekoncentráltá válik, aminek súlyos következményei vannak a csapatra nézve, példaként pedig a Nimes és a Rennes elleni piros lapjait említi. „Úgy tűnik, hogy a híres poszt-világbajnokság állapottól szenved. Az idény során többször is felesleges düh lett úrrá rajta, amelyek piros lapokat eredményeztek a Nimes ellen augusztusban és nemrég a Rennes ellen is.”

Sévérac úgy érzi, hogy észrevett valamit Mbappé lelki állapotával kapcsolatban. „A testbeszéde megváltozott. Bondy királya alig mosolyog. A törökök elleni találkozón is nagyon hamar idegessé vált. A meccs előtti edzésen sokkal jobban érdekelték a lövések, mint az erőnléti gyakorlatok, lényegében alig vette ki ezekből a részét, egyáltalán nem lelkesedett a bemelegítéskor sem. Lehet, hogy elege lett, hiszen idénybeli 53. meccsét játszotta. A PSG-ben sosem volt sérült, sokáig jól ment minden a fővárosban, azonban az év végére sok minden elromlott (BL, kupa).”

A cikk írója szerint a fiatal játékoson mindenek előtt az vehető észre leginkább, amikor nem mennek jól a dolgai. „Amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt ő szeretné, bezárkózik, ahelyett, hogy megnyílna. Miután az UNFP gálán nagyobb felelősségért kiáltott, azzal próbálta kivágni magát, hogy csak a klubnak szeretne segíteni a rossz idény után. Lemaradt az Aranycipőről, amit Lionel Messi nyert meg, és nincs hozzászokva a második helyhez, még akkor sem, ha egy ilyen kiválóság végez előtte. Nem tudja megemészteni. Utál veszíteni, néha pedig olyan, mint egy gyerek, aki egy rossz éjszaka után nyűgösen ébred.”

Mindezek mellett Sévérac a cikket azzal fejezi be, hogy mit kockáztat Mbappé, ha továbbra is így viselkedik, illetve mit kellene tennie Deschamps-nak a következő válogatott meccsen: „Néhányan az alázat hiányában látják a problémát. Ez az, amit néha a válogatott csapattársai is látnak. Lehet, hogy a következő meccsen Deschamps rotációja miatt kellene aggódnia, mivel 2018 június 26 óta egyszer sem volt a kispadon.”
 

Forrás: AS, Le Parisien
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK