300 millió euró értékben kell a klubnak eladnia játékosokat

A Real Madrid szép számban jelentett be igazolásokat januári piaczárás óta, a közelmúltban játékosokra költött összeg pedig a 2019-es nyári büdzsét terheli. Ez önmagában nem probléma, ám a klubnak komolyan oda kell fogyelnie a Pénzügyi Fair Play szabályaira, hogy elkerülhesse a jövőbeli büntetéseket.

A keret sürgős újraformálásának mindenki örül, aki végigszenvedte a 2018/19-es idényt, ám az új játékosok érkezése egyben azt is jelenti, hogy a klub veszélyeztetetté vált a Pénzügyi Fair Play által. A Real Madrid 100 millió euró fejében szerezte meg Hazard-t, ráadásul az ügylethez további 50 millió euró is hozzájöhet, ha teljesülnek a szerződésbe foglalt extrák is. Jović érkezése további 60 millió euró kiadást jelent, és akkor még nem is beszéltünk Militão vagy Rodrygo megszerzéséről. A klubnak az érkezők miatt sürgősen elemeznie kell, hogy a kiadásokat miképp tudja ellensúlyozni játékoseladásokkal. Amennyiben tényleg megvalósul a 400 millió eurós költekezés, amellyel a média számol a nyárra, abban az esetben a klubnak 300 millió euró értékben kell értékesítenie játékosokat. 

A fenti kép Zidane jelenlegi keretét ábrázolja. Pirossal vannak jelölve azok a játékosok, akiktől a francia tréner hajlandó lenne megválni – akár tizenhárom játékost is eladhat a klub. Hogy Isco és Martin Ødegaard marad-e, az a jövő zenéje, de a spanyol jövője igencsak kérdésessé vált Hazard érkezése miatt – már ha Zidane marad a 4-3-3-as rendszer mellett, melyben Isco gyakran a bal oldalon tűnt fel. 

A legdrágábban értékesíthető játékosok James Rodríguez, Gareth Bale, valamint az 50 millió eurós kivásárlási árral rendelkező Mateo Kovačić lehetnek. Rajtuk kívül van még két bizonytalan jövőjű játékos, Ceballos és Reguilón személyében, akik visszavásárlási opcióval a szerződésbe foglalva távozhatnak – igaz, Ceballos kijelentette, hogy ő nem akar hallani erról a lehetőségről. Mindenesetre egy biztos: Florentinónak és a Real Madridnak sürgetnie kell az eladásokat is a nagybevásárlás mellett. 

A drágán értékesíthető játékosok, akik a legkőnnyebben helyrebillenthetnék az egyensúlyt, azonban mind hosszútávú szerződéssel rendelkeznek: Bale kontraktusa 2022-ig, Kovačićé, Jamesé és Marcos Llorentéé pedig 2021-ig érvényes a klubbal…. A bökkenő pedig mindössze annyi, hogy egyikük sem akar úgy távozni, hogy az üzlettel csökkenjen a fizetésük..

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK