Roberto Carlos: Eden Hazard is egy galaktikus

A brazil legenda a MARCA újságírójával beszélgetett a Real Madridról, Marcelóról, Viníciusról és a brazil válogatottról.

Mi történt a Madriddal ebben az idényben?
Ez a csapat rengeteget nyert, mindig eljön az idő, hogy átadd a lehetőséget másoknak is, egyszerűen képtelenség mindig győzni. De egy ilyen nehéz idényben is nyertünk annyi címet, mint a Barcelona vagy a Liverpool, hiszen világbajnokok vagyunk, ami nem kis dolog. Itt az ideje, hogy a következő idényre gondoljunk.

Gondolod, hogy ideje a bajnokság megnyerésére gondolni, ahogy Zidane is mondta?
Először igen, aztán az új játékosokkal, akik érkeznek, felkészülhetünk a Bajnokok Ligájára és a Király-kupára is. Ilyen sok BL-cím megnyerése után szerintem könnyebb lesz a bajnokságot megnyerni. Most a Liverpool győzött, de erősebben térünk vissza. A gond az, hogy hozzászoktunk a BL megnyeréséhez, a bajnokságról pedig megfeledkeztünk. Zidane sorozatban háromszor nyert Európában, ezért is akarja a bajnokságot.

Roberto Carlos

Úgy tűnik, hogy az edző sokat változtat majd. Egy másik Madridra számítasz?
Ha én lennék az edző, én nem változtatnék túl sokat. A csapat sokszor nyert az elmúlt időszakban. Nem gondolom, hogy sok változásra lenne szükség.

Eden Hazard, Luka Jović és Eder Militao már itt van. Nem rossz.
Néhányan pedig távozni fognak, de a játékosok 80%-a marad. Normális, hogy újak érkeznek, de már van egy győztes csapat, amely nagy dolgokra képes.

Mit gondolsz, Jović tud majd Benzemával játszani?
Jović egy nagyszerű játékos. Remek idénye volt, győzni jött Madridba. A legjobbakat kívánom neki. Madridban bárki képes bárkivel játszani, bármelyik meccsen kezdhet Karimmal.

Mindig Marcelóhoz hasonlítanak téged. Te is ilyen sok kritikát kaptál?
Én nem kritizáltam őt sosem. Nagyon különbözőek vagyunk. Én sokkal inkább voltam szélső védő, ő pedig remekül bánik a labdával, több BL-t nyert, mint én. Én egy erősebb családból érkeztem, ő jobb körülmények között élt. Sajnálatos, hogy nem megy a Copa Américára, de számomra ő az elmúlt hét év legjobb balhátvédje.

Mit gondolsz, ki volt a legjobb?
Számomra Maldini, aki nem csak ezen a poszton játszott. Brancóra is felnéztem, mivel rendkívül erős lövései voltak és ő is brazil volt, de Paolo volt a példaképem. Most már sokan vannak: Marcelo, Filipe Luis, Jordi Alba, Alex Sandro.

Mit vársz a braziloktól a Copán?
Neymart sérülés miatt elveszítettük, most egy kicsit meg kell nyugodni. Remélem, hogy nyerni fogunk, de nehéz hazai pályán győzni, mivel a szurkolók és a sajtó óriási nyomást helyez rád.

Roberto Carlos

Milyen döntőt szeretnél látni?
Brazília – Argentína. Lionel Messi nagyszerű. Kár, hogy eddig nem volt szerencséje a hazája válogatottjával, de az összes korábbi játékos csodálja őt.

Mit tanácsolnál Neymarnak?
Minden meg fog oldódni, amint lehetséges. Legyen boldog, ha pedig segítségre van szüksége, tudja, hogy hol talál meg minket. Ő volt a legfontosabb láncszem, de most nincs velünk. A mi időnkben Ronaldo volt az, aki egy fenomén volt. Remélem, hogy a dolgok jól alakulnak, a tornagyőzelmet pedig neki ajánlhatják a többiek.

Nem volt hely Vinícius Júniornak…
Ha a kimaradók közül valakit ott szerettem volna látni, az ő. Ő a modern futball, de tiszteletben kell tartanunk Tite döntését.

Mit gondolsz, miért hagyták ki?
Nagyon fiatal, még csak most érkezett Madridba, az edző pedig így döntött. De hatalmas jövő áll előtte. Már megmutatta, hogy megvan benne minden, ami a sikerhez kell, hogy kulcsjátékos legyen a Madridnál és a brazil válogatottban is.

És Eden Hazard? Ő egy galaktikus?
Egyértelmű, ő egy top játékos. Meghatározó futballista.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK