Sergio Ramos, a spanyol rekorder

A madridista kapitány szerezte a Feröer elleni válogatott mérkőzés első gólját, a győzelem pedig, ami számára a 122. volt a válogatott színeiben, azt jelentette, hogy Casillas rekordját adta át a múltnak.

Sergio Ramos szerezte a Feröer-szigetek – Spanyolország mérkőzés első gólját, egy Isco beadásából született fejesnek köszönhetően. A találkozó végül 1-4-es eredménnyel zárult, aminek köszönhetően a spanyolok kapitánya rekordot döntött. 122 győzelmével Sergio Ramos Iker Casillast előzte meg, aki 121 győzelmet számlál a spanyol válogatottban. Mögöttük Xavi (100) és Iniesta (96) áll a listán.

Ramos

A kapitány 14 évvel ezelőtt szerezte meg első győzelmét, 2005 március 26-án, egy Kína elleni találkozón (3-0). A rengeteg győztes mérkőzés elismerésre méltó mennyiségű trófeát is eredményezett, hiszen Ramosék megnyerték a világbajnokságot és kétszer az Európa-bajnokságot is. A madridista védő emellett szépen termelte a gólokat is, hiszen 19 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját a válogatott játékosaként. Az elmúlt idényben 6-szor volt eredményes a válogatottban és 11-szer a Real Madridban.

A meccsek számát tekintve Ramos 164 találkozóval jelenleg a második helyen áll a képzeletbeli dobogón, ezt a rekordot Iker Casillas tartja, 167 mérkőzéssel.
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK