Roberto Martínez: Edent a pletykák is csak motiválják

Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya csapata következő mérkőzése előtt Eden Hazard-ral kapcsolatos kérdésekre is válaszolt. A szakember beszélt arról, hogy milyen módon befolyásolják játékosát a róla szóló pletykák, illetve méltatta Hazard képességeit is.

Hazard és a vele kapcsolatos pletykák: „Ezek a hírek már tavaly óta mennek. De most itt van, velünk. Minden játékosunk arra koncentrál, hogy a következő két mérkőzésen hat pontot szerezzünk, így pedig kvalifikáljuk magunkat a torna utolsó szakaszába. Bármit is mondanak kint, az nem jut be ide. Eden ugyanolyan, mint mindig, nyugodt. Higgyenek nekem, nincs semmi, ami miatt aggódnia kellene. A játékosoknak a pletykák ellenére is normális munkát kell végezniük. 10 nagyon erős hónap van mögöttük a klubjaikban, már csak Carrasco az, aki még mindig versenyben van a csapatával, mindenki a hat pont megszerzésére koncentrál. Nem gondolunk másra, holnap egy nagyon nehéz meccs vár ránk.”

Hazard és Martínez

Hazard fejlődése játékosként: „Eden esetében igaz, hogy tényleg ismerned kell, tudnod kell, hogy milyen ember. Rendkívül tapasztalt. Nagyon fiatalon hagyta el Belgiumot, Franciaországban pedig a várakozásainknak megfelelően bajnoki címet nyert. Ezután egy másik nagyon erős ligába ment, az angol bajnokságba, ahol szintén címeket nyert. 28 éves, számtalan válogatott meccs van a háta mögött, úgyhogy teljesen nyugodt. Kapitányhoz méltón koncentrál. Bármit is írnak róla, az végül segít neki. Egészen kielégítő érzés átigazolási pletykák célpontjának lenni, ez is motiválni fogja holnap.”

Megfigyelni a támadó fejlődését: „Úgy gondolom, hogy ami a futball tudásán túl igazán kiemelkedő vele kapcsolatban, az a személyisége. Igazi csapatjátékos, aki elkötelezett a csapat érdekei iránt. Emellett olyan tehetség, amilyennel nem sűrűn találkozol. Össze tudja zavarni a védőket, kellően intelligens ahhoz, hogy megtalálja a szabad területeket. Képes eljuttatni a címzetthez az utolsó passzokat, a pálya utolsó harmadában pedig ügyesen használja a képességeit. Ez azt is jelenti, hogy nagyon nehéz megtalálni az ideális pozíciót számára, ő nem az a típusú futballista, aki kifejezetten egy poszton játszik. A legfontosabb, amit megfigyeltem vele kapcsolatban, az állandóság, amit megtalált a játékával. Nincsenek hullámvölgyei, nem egy érzelmes játékos. A futballért él, focista családból érkezik, a szülei futballisták voltak, ahogy a testvérei is azok. Megéli a focit, teljes mértékben kiélvezi. Ezt csodálatos látni, nem sokszor látsz ilyet. Ő egy régi vágású játékos rendkívül modern képességekkel.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK