Reguilón: Négyéves voltam, amikor először kapcsolatba kerültem a klubbal

Sergio Reguilón üstökösként robbant be a nemrég véget ért idényben, főszerepet vállalva a csapat több győzelmében is. Egy volt azon kevesek közül, akik végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudtak nyújtani. A saját nevelésű titán a Realmadrid TV Campo de estrellas című műsorának vendégeként mesélte el a saját történetét.

„Először négyévesen, a Real Madrid Alapítványon keresztül kerültem kapcsolatba a klubbal. Elvégeztem néhány tesztet, majd készen álltam arra, hogy csatlakozzak. Amikor bekerülsz a Real Madrid akadémiájára, látod, hogy mennyi gyerek szeretne a helyedben lenni. Azon a napon megmutatták Valdebebast, az ottani intézményeket. Nagyszerű volt, fel sem fogtam, hogy hol vagyok. Ugyanakkor megszületett az álmom: a Real Madrid első csapatában akartam játszani. Az akadémia neveltjei számára a kemény munka és az elszántság segíthet elérni a kitűzött célokat.”

„Az eleje közel sem volt könnyű. Délután 5-kor fejeztem be az iskolát, ettem egy szendvicset, majd este 10-r értem haza. A reggelimet és a vacsorámat az autóban ettem meg. Hazaérkezés után még meg kellett csinálnom a házifeladatomat is, úgyhogy kihívásokkal teli időszak volt. Az iskola elvégzését követően az időbeosztás megváltozott, és hamar hozzászoktam a helyzethez. Édesapám mindent feláldozott azért, hogy mindig ott legyek Valdebebasban.”

„Mindig is lassan fejlődtem, mindig lemaradtam nagyjából két évvel a korosztályomtól. Emiatt sokat változtam, elszántsággal, áldozattal és kemény munkával próbáltam kiküszöbölni a gyengeségeket. Az U19-es csapatban végül több játéklehetőséget kaptam. Jó szezonom volt, aminek eredményeképp egy hároméves szerződést írhattam alá a klubbal.”

„Tavaly nyáron az ügynököm szólt, hogy Lopetegui számít rám az előszezon során. Elhatároztam, hogy úgy készülök az előszezonra, mintha az a világbajnokság lenne. Az amerikai túra előtt egy hónapot edzettem otthon, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki az előszezonnak. A végén minden jól alakult. Minden egyes nap egy olyan csapattal edzeni, amely zsinórban három BL-címet nyert… ez nem vicc. Ez egy olyan csapat, amely folyamatosan történelmet ír, a világ legjobb klubja.”

„A Bernabéu-kupa megnyerését követően szóltak, hogy a keret tagja leszek az idény során. Sokkolt az a pillanat, hiszen amíg nem hallod, egyszerűen nem tudod elhinni, hogy megtörténik. A szüleim jól tudják, hogy milyen árat fizettünk ezért, így a hír számukra is egy elismerés volt. A Bajnokok Ligájában a CSKA ellen debütálhattam, Oroszországban. Nagyon vártam, hogy tétmeccsen is megmutathassam, hogy a túra során nyújtottjáték nem csak a véletlen műve volt.”

„A Valladolid ellen debütálhattam a Bernabéuban. Emlékszem, hogy kimerítő meccs volt. Végül Sergio és Vinícius is betalált, így győzni tudtunk. A Bernabéu népe teljesen más, mint más stadionok szurkolói. A világ legjobb szurkolói itt vannak, hiszen máshol közel sem várnak el ennyit a csapattól. Amikor látod, hogy ez a tömeg éltet téged, énekli a neved, tapsol, az egészen felemelő érzés.”

„Amikor Zidane megérkezett, beszéltünk egymással, elmondta, hogy tisztában van az addigi teljesítményemmel. Amikor a csapatnak szüksége volt rám, előléptem az akadémiáról, amit Zizou is nagyra értékelt. Ez megnyugtatott. Amikor Zinédine Zidane mond neked ilyesmit a második munkanapján, az igazi elismerés. Bizakodóan fejeztem be az idényt, hiszen mindent megtettem a klubért.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK