Milyen típusú játékos Jović?

A MARCA összegyűjtött néhány tudnivalót a Luka Jović játékstílusa kapcsán. A Real Madrid legfrissebb igazolása a 21 esztendős szerb támadó, aki a hírek szerint 60 millió euró (plusz nehezen megszerezhető 4 millió eurós bónusz) fejében váltott klubot.

Hol játszik?
Jović egy csatár, de nem feltétlenül klasszikus 9-es. Hőtérképei alapján elmondható, hogy a pálya több különböző pontján is előszeretettel tűnik fel, de a pályán töltött idő jelentős részét a tizenhatosnál lévő félkörnél és a bal szélen tölti. Képes visszalépni labdákért, hogy mélyről induljon meg.

Honnan lő kapura?
A 21 éves játékos kifejezetten veszélyes a tizenhatoson belülről. 125 ilyen lövéséből 59 kaput talált, a tizenhatoson kívülről pedig 39 lövéséből 10-ről mondható el ugyanez.

Hova lő?
Nagyon ügyesen helyezi a lövéseit a sarkokra. Öt jobb szélre helyezett lövéséből négy gól lett, míg a másik szélre kilencből nyolcszor talált be.

Jovic

Hogyan lő?
Bár jobb lábbal több gólja van, bal lábbal is rendkívül hatékony. 15 gólt jobb lábbal, nyolcat bal lábbal, ötöt pedig fejjel szerzett.

Mit ad a támadásokhoz?
Meccsenként átlagosan 2.4 helyzetet alakít ki, gólátlaga 0.7, lövéseinek 31%-a gólt eredményez.
Saját góljai mellett a társak kiszolgálásával sem áll hadilábon. 1.8-as meccsenkénti kulcspassz-mutatójával a tökéletes csatárpartner.
Átlagosan 3-4 csellel próbálkozik mérkőzésenként, amelyek fele sikeres, szóval nem fél felvenni a harcot az ellenfél védőivel.

Mit ad a védekezéshez?
Mivel csatár, így túl sok védekező feladattal nem szokták megbízni, de ebben a tekintetben is lehet rá számítani. Védekezés közben párharcai 31%-át megnyeri, ami meccsenként 0.8 győztes párharcot jelent 2.7-ből, emellett 1.4 alkalommal akadályozza meg az ellenfél támadásait közbeavatkozásának köszönhetően. Védekezés közben általában a testi erejét használja arra, hogy elválassza a támadókat a labdától.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK