Ramos: Az álmom, hogy a Real Madridból vonuljak vissza

Sergio Ramos sajtótájékoztatót hívott össze csütörtök este, hogy tisztázza a sajtóban megjelent híreket és spekulációkat. Mielőtt egyetlen újságírói kérdésre is válaszolt volna elmondta, miért is érezte szükségesnek, hogy kiálljon a nyilvánosság elé.

Madridista vagyok

"A nagy felhajtás után, szerettem volna tisztázni a dolgokat, válaszolni a kérdésekre, hogy elkerüljük a felesleges találgatásokat. Ezek senkinek sem válnának hasznára: sem a klubnak, sem a szurkolóknak, sem nekem. Szeretném tisztázni a jövőmet illető kérdéseket, mert számos találgatás látott napvilágot. Madridista vagyok, innen szeretnék nyugdíjba vonulni és szeretném kitölteni a szerződésemet. Tovább kell lépnünk ezen a gyenge szezonon és építeni a ragyogó jövőt."

"Amikor majd eljön a nap, és távoznom kell, a csúcson szeretném abbahagyni. Nem akarom elhagyni a Real Madridot, az álmom, hogy innen vonuljak vissza. Akár ingyen is játszanék itt, így érzek a klub iránt. Olyan a kapcsolatunk mint apának a fiával, de miért ne küzdhetne a fiú együtt az apával? Mindig is ezt tartottam a legtisztességesebb megoldásnak, a nyílt beszédet, szemtől szemben, felesleges harmadik fél nélkül. Hosszú ideje nem beszéltem Florentinoval pénzről vagy a szerződésemől, pontosan azért nem, mert ez nem foglalkoztat engem."

Ajánlat Kínából

"Valóban kaptam egy ajánlatot, nem fogok hazudni. Ha a szurkolók nem mutatnák ki szeretetüket, akkor megfontolnám a távozás lehetőségét, de érzem, hogy imádnak. Tegnap minden megoldodótt, együtt akarunk egy fényes jövőt építeni."

Beszélgetések

"A megoldásokat mindig a párbeszédek segítik elő, és ezt mi meg is találtuk egyik délután. Egy új projektbe kezdünk, hogy meg tudjunk felelni a szurkolók és a saját elvárásainknak is. Ezért hívtam össze ezt a sajtótájékoztatót. Egyértelművé akartam tenni, hogy boldog vagyok itt és ennyi."

A jövő

"Az időm még nem járt le. Ameddig a testem és a lelkem is engedi, addig fogom védelmezni ezt a címert. Nem fontolgattam a távozást. Sohasem mennék olyan csapathoz, ami vetélytársa lehet a Real Madridnak. Ha távozni fogok egyszer, az azért lesz, mert a testem már nem képes teljesíteni ezen a szinten. Akkor egy olyan csapathoz fogok menni, ami messze nem a Real Madrid szintje."

Ha te lennél az elnök, elengednéd Ramost?

"Nem, sőt, élethosszig tartó szerződést kínálnék neki (nevet). Az elnök úr olyan nekem, mintha az apám lenne, imádjuk egymást nagyon. Egy kis surlódás máris nagy figyelmet kap, de ez előfordul, ha ennyi ideje vagy együtt valakivel. Mindig is különleges módon kezelt engem. Ha egy dolgot kellene kiemelni, amit nagyon ügyesen csinál, akkor az ez: remekül gondoskodik a hozzám hasonló játékosokról."

"Én vagyok a kapitány. A csapattársaim imádnak és mindenben támogatnak. Jól ismernek engem, legtöbbjüknek eszébe sem jutott, hogy távozni akarok. Meg szeretném köszönni nekik a támogató üzeneteket és a szeretetet, amit mutatnak felém. Egy ilyen gyenge szezon után volt időnk levonni a következtetéseket, tudjuk, miben kell fejlődünk."

A szurkolók

"Mindig is különleges kapocs volt közöttünk a szurkolókkal. A 14 év alatt egyetlen egyszer gúnyolódtak rajtam. Azok a játékosok, akik a leghosszabb ideje vannak itt, nekik kell előre menni és mutatni az utat a sikerek felé. Mindannyian látni szeretnék, hogy a csapat mindent megtesz azért, hogy feledtessék ezt a csúfos szezont. Sohasem voltam mérges rájuk, amikor fütyültek. Természetesen jobban örülök, mikor bíztatnak és buzdítanak minket, de megértjük őket, amikor mégsem."

A következő szezon
"Nagyon izgalmasnak tűnik. Nagyszerűen hangzik az új projekt. Új csapatot építünk, lesznek érkezők, hogy erősödjön a keret és lesznek távozók is. Megpróbálunk visszatérni a győzelem útjára, újra érezni akarjuk az éhséget a trófeákra. Minden évben megnyomom a reset gombot, mindig győzni akarok. Az új érkezők mindenkinek plusz lökést adhatnak."

Eden Hazard

"Egy fantasztikus játékos, a legmagasabb szinten játszik, nagyszerű lenne a Real Madridnak. Elképesztően sokat tudna adni ennek a klubnak."

A sérülés

"A Valencia elleni mérkőzésen elszakadt egy izom a lábamban. Úgy tűnt, hogy néhány nap és újra játszhatok, de túlhajszoltam magam és rásérültem. Az Athletic elleni találkozó előtt egy nagyon kellemetlen sérülést szenvedtem. Szerettem volna időben visszatérni, legalább az utolsó fordulóra, de az orvosok visszatartottak. Most már a következő szezonra koncentrálok, és persze a válogatottra. Aki azt gondolja, hogy szándékosan nem léptem pályára az utolsó néhány találkozón, az nem ismer engem egyáltalán."

Szoktál tanácsot adni az igazolásoknál?

"Ez nem az én feladatom. Az elnöknek nincs szüksége tanácsokra. Kapitányként gyakran kikérik a véleményemet, de az igazolások nem tőlem függnek. Nem nekem kell meghozni ezeket a döntéseket. Csapatkapitány vagyok, semmi több. Nem én döntöm el, hogy ki az edző, kik a csapattársaim vagy mikor legyenek az edzések…"

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK