Pochettino: A Real Madrid iránt érzett szimpátiám sosem fog megváltozni

A spanyol ABC készített interjút a Tottenham vezetőedzőjével a Bajnokok Ligája döntője kapcsán, mely során szóba került a Real Madrid is.

Néhány nappal ezelőtt Mauricio Pochettino egy interjú során félreérthetően fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy a Tottenham együttese a Real Madrid edzőközpontjában töltötte volna a döntő előtti éjszakák valamelyikét, ami az újságokban mejelent cikkek áradata miatt hivatalos közlemény kiadására késztette a Real Madridot. A közleményben a klub tagadta az argentin szakembertől idézett mondatok valóságtartalmát, később pedig maga Florentino Pérez is beszélt a témáról egy spanyol rádióműsorban.

A Tottenham mestere egy vele készült interjú során arra a kérdésre, hogy meglepte-e őt, hogy a Real Madrid hivatalos közleményt adott ki az ügy kapcsán, az alábbi választ adta: Már mindent elmondtam ezzel kapcsolatban, amit el akartam. Most csak a Bajnokok Ligája megnyerésére összpontosítok. Elképzelhető, hogy hat és fél év után átvettem az angol humort, amit Spanyolországban nem értenek, ahogy én sem értettem, amikor idejöttem. Abszolút nyugodt vagyok mindennel kapcsolatban, amit mondtam vagy tettem.”

Pochettino

Az interjút készítő újságíró jelezte az edzőnek, hogy láthatóan idegesíti a Real Madrid reakciója, amivel Pochettino nem értett egyet: „Egyáltalán nem idegesít.”  Sőt, kifejezte a spanyol együttes iránt érzett szimpátiáját is. „Kisgyermek korom óta szimpatizálok a Real Madriddal. Akkoriban még Argentínában éltem, és nagyon szerettem nézni Juanito, Gordillo és Camacho csapatát. Aztán pont Camacho volt az, aki 1994-ben leigazolt az Espanyolhoz. Az, hogy sok évet eltöltöttem ott és egy ilyen hatalmas legenda volt az edzőm, aki mindig a Real Madriddal példálózott, csak tovább növelte az irántuk érzett szimpátiámat. Ez sosem fog megváltozni”​​​​  emlékezett vissza.

„Ha egyesek nem is értenek azzal egyet, hogy a Madrid a világ első számú futballegyesülete, azt mindenki elismeri, hogy ott vannak a legeslegjobbak között. Florentino Pérez pedig az egyik legjobb elnök a spanyol futball történelmében, ha nem a legjobb. Szomorúvá tesz, hogy félreértelmezték a szavaimat, és hogy ez problémákat szült. Talán nem kellett volna megszólalnom. Mindenkit biztosítok arról, hogy semmilyen rossz szándék nem volt a mondataim mögött” – erősítette meg Pochettino azt, hogy csupán egy félreértésről van szó.

Forrás: abc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK