Bernd Schuster: Megértem Sergio Ramost

A Real Madrid korábbi edzője is megszólalt a Real Madrid körüli történésekkel, illetve az átigazolási időszakkal kapcsolatban.

„A legnagyobb játékosok képesek együtt játszani. Hogy kettő, három, vagy négy nagy név érkezik-e, nem számít. A Real Madrid még mindig a világ egyik legnagyobb klubja. A legtöbb játékos – ha nem mind – szeretne Madridban játszani. Florentino pedig képes arra, hogy bárkit megszerezzen.”

„Ami Ramost illeti, nem tudom elképzelni nélküle a Real Madridot. Ő a kapitány, a csapat vezére. Ugyanakkor megértem. Ennyi lejátszott idény után mindig vannak benned kérdések. Erre szükség is van. Át kell gondolnod a motivációdat, a sikeréhségedet, figyelembe kell venned, hogy miként tekintesz a csapatra… Ramos óriási felelősséggel bír a csapaton belül. Kína egy olyan hely, ahol a legjobban megfizetik a labdarúgókat. Azt viszont teljesen megértem, hogy a csapat nem akarja őt könnyen elengedni.”

„Az új projekt tekintetében Sergio egy rendkívül fontos eleme a csapatnak. Egy kulcsszereplő mindig szeretne tudni mindent a projektről, arról, hogy mi fog történni. Ramos és a klub rendkívül közvetlenül kommunikálnak egymással, ezért biztos vagyok benne, hogy a kapitány tud az érkezők kilétéről.”

„Kedvelem Kroost. Nemrég kritizáltam őt, és mivel én is voltam labdarúgó, jól tudom, hogy a játékosok nem szeretik az ilyesmit. A helyében én is így reagáltam volna (Kroos Twitteren reagált Schuster kritikájára egy rém egyszerű kommenttel: „Ki az a Schuster?” – A szerk. kieg.), de akkoriban tényleg azt éreztem, amit elmondtam.”

„Hogy edzeném-e a Barcelonát a Madridi múltam ellenére? Az edzőknek van merszük az ilyesmihez, nem jelentene problémát. Élveztem a Madridban töltött éveimet, a nehezebb és könnyebb időszakokat egyaránt.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK