Vallejo: Maradni akarok

Jesús Vallejo a MARCA újságírójával beszélgetett az elmúlt idényről, a jövőről, illetve saját magáról.

Most, hogy végez ért a bajnokság, miként értékelnéd az idényedet?
Nehéz idény volt, különösen a sérülések miatt. Nem volt könnyű időszak, de ez is hozzájárult, hogy fejlődjek. Elégedett vagyok azzal, ahogy zártam a szezont, hiszen játszhattam és jól éreztem magam a pályán. Ha csapatszinten nézzük, akkor sokat kell javulnunk és rengeteget kell tanulnunk ebből az évből.

Gondolod, hogy számodra túl korán lett vége az idénynek?
Igen. Jó hangulatban voltam, ha pedig jól érzed magad, akkor folytatni akarod a versenyzést. Számomra az utolsó meccsek nagy segítséget jelentettek abban, hogy az olaszországi Eb és az olimpiai kvalifikáció előtt felvegyem a tempót.

Megvan az oka annak, hogy miért akadályoznak sérülések abban, hogy legyen egy nyugodt idényed?
Apróbb izomsérülések voltak, amik nem tették lehetővé, hogy folyamatosan bevethető legyek, de ez leginkább az idény elejét jellemezte. A jó dolog az, hogy február óta gond nélkül edzettem, jól éreztem magam. Így kell folytatnom a továbbiakban. Nagyon jól dolgozunk az orvosokkal és fizioterapeutákkal.
Lehet, hogy a játékom is problémát jelent, a nagy intenzitás, vagy hogy úgy megyek bele a párharcokba, mintha azok lennének az utolsók, ez pedig sokat követel a testemtől. Meg kell találni az egyensúlyt az intenzitás tekintetében.

Vallejo

Két éve vagy a Real Madridnál és még van kettő és a szerződésedből. Nehéz idény volt ez, úgy tűnik, lesznek változások a keretben. A Real Madridban látod magad a következő idényben?
Az biztos, hogy én maradni akarok. Nagyon boldog vagyok a klubnál és érzem a szurkolók és a csapattársaim szeretetét. Az edző is bizalmat szavazott nekem az utolsó meccseken, várom a következő idényt, hogy segíthessem a csapatot.

Jól ismered Zidane-t. Mit hozott ő a Real Madridhoz?
Ő egy nagyon nyugodt személyiség, aki kiválóan olvassa a futballt. Az egyik legnagyobb erőssége az, hogy tudja, hogyan menedzselje a csapatot. Mindenkit a versengésre ösztönöz. Egy Real Madridhoz hasonló klubnál, amely több sorozatban is érdekelt, ez nagyon fontos.

Gondolod, hogy ez a nehéz szezonzárás rosszul érintette az edzőt?
Nos, nem tudom. Mindig azt mondja, hogy ezt a nehéz időszakot is át kellett élni. Szerintem ő döntött úgy, hogy ebben a szakaszban csatlakozik, ami pedig történt, az nem lesz rá rossz hatással.

Zidane több játékossal is találkozott már személyesen. Neked már mondott valamit a jövődről?
Nem, még csak az elmúlt idényről beszélgettünk, de én tudom, hogy maradni akarok.

Vallejo

Ilyen fiatal játékosként kire nézel fel a Real Madridból?
Nos, Carvajal egy olyan játékos, aki mindig óriási intenzitással játszik és nagyon okosan helyezkedik. Ő olyan számomra, mint egy tükör, hiszen neki is volt külföldi tapasztalata a német bajnokságban és remekül teljesített ott. Ő rendkívül elkötelezett a csapat irányába, kiváló kvalitásai vannak és olyan értékeket képvisel, amik példaként szolgálhatnak a Real Madrid utánpótlás játékosainak.

Mit jelent számodra, hogy ott lehetsz az Eb-n és esélyed van kijutni az Olimpiára?
Az, hogy részt vehetek egy Olimpián, sportolóként nagy lelkesedéssel tölt el. Ez olyan dolog, amire egyszer van esélyed egy életben. Ez a célunk. És persze az U21-es Eb. Meggyőződésünk, hogy nagyszerű teljesítményt fogunk nyújtani a tornán.

Sokat változtál a Zaragoza óta?
Nem, még mindig ugyanaz a srác vagyok. Megpróbáltam ugyanazon értékek szerint élni, mint amikor még a Zaragozánál voltam. Futball szempontjából természetesen változtam, szerintem jobbá váltam a Németországban és Madridban töltött időszakom alatt. Az, hogy Nacho, Varane vagy Sergio Ramos mellett játszhatok, csodálatos. Nem csak a meccsek, hanem az edzések tekintetében is. Szerencsés vagyok, hogy a legjobb védőkkel oszthatom meg az öltözőt.

Gondolod, hogy Cristiano távozásának következménye megmutatkozott abban, hogy a csapat alulteljesített egy igazi gólvágó hiányában?
Ő egy olyan játékos, aki nagyszerű dolgokat vitt véghez ennél a klubnál. Rengeteg gólt szerzett, ő egy született gólvágó. Nélküle nehéz ezeket a gólokat meglőni, de megpróbáltuk elérni, hogy ne zavarjon minket a távolléte. Tavaly nyáron úgy döntött, hogy nem szeretné velünk folytatni, ezt pedig el kell fogadnunk.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK