Robben: Nem Ronaldo volt a távozásom oka

Arjen Robben, a Real Madrid korábbi kiváló holland labdarúgója egy interjú során a Real Madridtól való távozásának körülményeiről is beszélt. A játékos 10 éve hagyta el a spanyol fővárost, hogy egy rendkívül sikeres évtizedet töltsön el a Bayern Münchennél.

„Nem csak Ronaldo volt az ok. Florentino Pérez újra klubelnök lett, elhozta Ronaldót, de mellette még Kakát, Benzemát és Xabi Alonsót is. Elmondták nekünk, hogy olyan sok pénzt költöttek, hogy bevételre van szükségük az eladásokból.”

„Számomra nagy csalódás volt az egész, mivel kiváló kapcsolatot ápoltam a korábbi edzőmmel, Manuel Pellegrinivel. Ráadásul karrierem legjobb előszezonját produkáltam.”

Robben

„Nagyon nehéznek találtam a helyzetet az elnökváltás miatt. Remekül éreztem magam Madridban, jól is játszottam. De ha a politika képbe kerül és igazából nincs lehetőséged, el kell döntened, hogy maradsz és harcolsz, vagy valahol máshol folytatod a karrieredet.”

„A távozással kapcsolatos döntés meghozatala nem volt könnyű. Leültünk a családdal a teraszunkon és mindent átbeszéltünk. Végül is, ha egy ilyen nagy klubot, mint a Real Madrid elhagysz, nincs visszaút. Összehasonlításképp ott volt a Bayern, ami akkoriban nem volt túl sikeres Európában, az én célom pedig mindig az volt, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját.”

„Meg akartam mutatni, hogy vagyok elég jó ehhez. A Bayernhez való átigazolásom karrierem legjobb döntésének bizonyult.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK