Griezmann a Real Madridba? Miért ne?

Hosszú nyár elé néznek a Real Madridnál, miközben már dörzsölgetik a tenyerüket a PSG sportprojektje körüli történéseket figyelve. Igazából mindegy, hogy Neymar vagy Mbappé lehet a szikra, ami elindítja a lavinát, de a Madridnál tudják, hogy szükségük van egy sztárra, aki ismét energiával tölti meg a Bernabéut. Viszont könnyen lehet, hogy ezért nem is kell Franciaországig menniük.

Miért ne lehetne ez a játékos Griezmann? Az, hogy a Barcelona leigazolja a francia támadót, a katalánok nehéz idényzárása után már nem tűnik olyan egyértelműnek, a blancók előtt ezzel megnyílik a lehetőség. 120 millió euróért leigazolhatnák Griezmannt, miközben ahhoz, hogy a PSG-vel egyezségre jussanak, ennek legalább a duplájára, de lehet, hogy a háromszorosára lenne szükség. A francia idényeként 15-20 gólra garancia, bár biztosan megosztaná a szurkolókat az Atlético Madridnál töltött időszaka miatt.

Aztán ott van még a fizetési igénye is, amiből természetesen lejjebb kellene adnia, de ezt a Barcelona esetében is megtette volna. Ez lenne egy feltételezett tárgyalás egyetlen sarkalatos pontja. Florentino Péreznek és Zinédine Zidane-nak be kellene vetniük a legjobb trükkjeiket, magas teljesítmény alapú bónuszokat ajánlva, hogy feltornásszák az alapfizetést. Lehet, hogy ez alap esetben kevesebb pénzt jelentene, de hozzájárulna ahhoz, hogy Griezmann nagy játékos legyen Európa 13-szoros királyánál.

Griezmann

Ha a dolog futball oldalát nézzük, akkor a játékos sokoldalúsága támadásban lehetővé teszi, hogy tökéletesen beilleszkedjen Zidane (elképzelt) rendszerébe. Hazard bal oldalon, Griezmann jobb oldalon, Benzema pedig középen félelmetes hármast eredményezhetne.

Igaz, hogy Griezmann nem egy tipikus 9-es, nem is egy gólgyáros, és persze nem is Neymar vagy Mbappé, de képes megteremteni a különbséget. Sikeréhes, támogatja a társait és nagy dolgokat akar véghez vinni, bárhol is játsszon.

A piaci árak az egekben vannak, ezt már Luka Jovićnál is láthattuk. Ígéretes játékos, nagy jövő előtt áll, különbözik Griezmanntól, de az Eintracht közel 100 millió eurót kér érte. Ha ezt nézzük, nem lenne a „Kis Herceg” meglehetősen olcsó?

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK