Omar Mascarell: Jović igazi nagyágyú a tizenhatoson belül

A Real Madrid akadémiájának neveltje, a jelenleg a Schalke csapatát erősítő Omar Mascarell az AS munkatársának adott rövid interjút, melynek középpontjában korábbi csapattársa, Luka Jović áll.

Mielőtt csatlakoztál a Schalke csapatához, két idényt játszottál Frankfurtban, így Luka Jović is a csapattársaid között volt.
Így van, egy idényen át együtt játszottunk. Akkoriban nem ő volt az első számú csatár, de tisztán látszott, hogy milyen képességekkel rendelkezik. Egyre több és több lehetőséghez jutott, kiválóan teljesített, gólokat szerzett. Egyértelmű volt, hogy a tizenhatoson belül egy igazi nagyágyú. Elsőrangú játékos.

Mit gondolsz, kihez hasonlít a leginkább a stílusa?
Azt mondanám, hogy Jović olyan, mint Suárez, de sokkal komolyabb képességekkel rendelkezik.

Nem olyan, mint Benzema, hiszen kevesebbszer kapcsolódik be a csapat összjátékaiba…
Képes a társaival együtt dolgozni, megtartani a labdát… de azt mondanám, hogy sokkal inkább egy, a büntetőterületen belül élő játékos, aki jó a levegőben, kétlábas, gyors és nagyon erős is. Ha megtalálod a labdával a tizenhatoson belül, akkor az ellenfél igazán nagy bajban van.

Jól illene a Real Madridba?
Igen. Mindaddig, amíg megfelelő erőnléti állapotban van és boldog, megvan benne minden, ami a sikerhez szükséges. Ha ilyen szezonja volt Frankfurtban, akkor Madridban rendesen kitömheti az ellenfeleket, tekintve, hogy milyen játékosokkal lenne körülvéve.

Osztoztatok az öltözőn Frankfurtban. Mit tudsz mondani róla, milyen személyiség?
Laza, de alázatos srác. Ő nem az a fajta játékos, aki folyamatosan a figyelem középpontjában akar lenni. Nagyon jó csapattárs. Folyamatosan koncentrál, ez pedig nagyon fontos dolog, ha egy olyan csapatba igazolsz, mint a Real Madrid.

Meglepett a Real Madrid pocsék idénye?
Szerintem mindenkit meglepett. Biztos vagyok benne, hogy a klub tanult a hibákból, és a következő idénytől újra a trófeákért száll majd harcba.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK