Ramos: Ez karrierem legfontosabb gólja

Öt év telt el a lisszaboni csoda óta. Öt éve volt a madridi történelem legemlékezetesebb 93. perce. A fejes, melyre örökké emlékezni fogunk. A Realmadrid TV készített interjút a döntő hősével, Sergio Ramosszal.

Csodálatos emlékek
"Gyorsan eltelt ez az öt év, de mintha tegnap lett volna a gólom. A futball márcsak ilyen, gyorsan történnek a dolgok, de máig ugyanolyan izgatott leszek, amikor arra a fejesre és a Tizedikre gondolok. Megváltoztatta a klub történelmét, 12 év után sikerült újra felülni Európa trónjára. Ez volt az első BL-győzelmem, és egy vert helyzetből érkezett."

Karrierem legfontosabb gólja
"Azután a pillanat után mondtam anyukámnak, hogy mostmár meg is halhatnék, teljes békesség jár körül. Ez a legjobb, karrierem legfontosabb gólja. De nemcsak számomra bír ekkora jelentőséggel, hanem a futballnak és a klubnak is."

Sergio Ramos fejese a lisszaboni döntőben.

Gondolatok a szöglet előtt
"Nagyon optimista voltam, az utolsó másodpercig hittem abban, hogy lehetséges. Arról álmodoztam, hogy tökéletes labda fog bejönni a szögletből, amiből gólt tudok szerezni. És így is történt: nagyszerűen adta be a szögletet a testvérem, Modrić. Oda érkezett, ahova szerettük volna. Nem a fejem, hanem a lelkem jutatta a hálóba a labdát."

Összeborulás a hosszabbítás előtt
"Ezekben a pillanatokban a mesteré a főszerep, de én is szeretek szólni néhány szót. Bármi is történt volna, emelt fővel mehettünk volna haza, mert mindent megtettünk a pályán. A gólomat a feleségemnek, Pilarnak, és az akkor született gyerekemnek, Sergionak ajánlottam. Az egész családom a stadionban volt, kivéve őket, mert a szülés miatt nem utazhattak még. Nekik üzentem a gólörömnél. Aztán a nagyszüleimnek, akiknek mindig hálát adok, amikor felnézek. A nagyapám azt mondta egyszer, hogy egy nap meg kell majd halnia, és azt hitte, nem fogja látni, amikor megnyerem a Bajnokok Ligáját."

Gratuláció Casillastól
"Azt mondta nekem: Tesó, te vagy a főnök, szeretlek! Különleges szeretetet érzek Iker iránt, a kapcsolatunk hosszú időkre nyúlik vissza. Nagyon jó barátok vagyunk."

A Real Madrid tizedik BL-trófeája.

Az elnök úr szavai a döntő előtt
"Egy kedves és gondoskodó gesztus volt a részéről. Bízott bennem. Emiatt egy kicsit fontosabbnak érzed magad, és így könnyebb ezt az önbizalmat a csapatnak átadni. A közös öröm a végén mindennél többet ért."

Sokat álmodoztál arról a pillanatról?
"Sohasem hagytam abba az álmodozást és sohasem kételkedtem abban, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Keményen dolgoztunk. Sohasem veszítettem el a reményt sem. A döntőket nem játsszák, hanem megnyerik. Szerencsések vagyunk, mert sok döntőben szerepeltünk, és a legtöbbet meg is nyertük. Aztán az ünneplés a Cibeles téren, annyi sikertelen év után nagyszerű érzés kiélvezni a pillanatot."

A gól a történelemkönyvekbe került
"Ez a gól mindig is a történelem része lesz. Ez a csapat érdeme, rengeteg áldozatot hoztunk meg ezért. Be kellett kerülnünk a történelembe, és szerencsére nagyszerű eredménnyel zárult a mérkőzés. A gól miatt én is részese vagyok ugyan, de csapatként kerülünk a történelembe, nem Sergio Ramos góljaként.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK