Valdano: Szobrot kellene állítaniuk Zidane-nak

A Real Madrid korábbi sportigazgatója a klub jelenlegi helyzete kapcsán nyilatkozott.

„Fogalmam sincs, hogy mire gondol Zidane. De az nyilvánvaló, hogy fel kell rázni a csapatot, sokkal határozottabban kell kilépniük a piacra, mint a legutóbbi években.”

„Öt vagy hat nagyon jól megválasztott játékosra van szükség. Jól kell választani, mind az érkezők, mind pedig a távozók tekintetében.”

„Zidane visszatérése számomra már-már hősies tett volt. Tudta, hogy kockázatos, de megtette. Az elnöknek és a klubnak nagyon hálásnak kellene lennie. Egy szobrot kellene állítaniuk neki a Bernabéuban, egy másikat pedig Florentino kertjében.”

„Amikor nincs sportigazgató egy klubnál, akkor az edzőnek kell meghoznia a döntéseket. Ezt a kockázatot azért cserébe vállalta, hogy teljes felhatalmazást kapjon a következő idény keretének kialakításában.”

Valdano és Zidane

„Most más a helyzet, mint az első időszakában, amikor igazi vezérek voltak a csapatban. Sergio Ramos a lelki oldal, Luka Modric a futball szempontjából, Cristiano Ronaldo pedig mint a döntő faktor. Ráadásul mindhárman karrierjük csúcsán.”

„Most Zidane-nak össze kell raknia valami újat, új játékosok beépítésével. Nem tudjuk, hogy miként fognak beilleszkedni az új városba és a klub kivételes környezetébe. Ez komolyan meg fogja dolgoztatni őt, de ha valaki elnyerte a klub bizalmát, az Zidane.”

„Pogba gólokat szerez. A Manchester Unitedben nem volt túl nagy befolyása a játékra. De ha Zidane a Real Madridban képzeli el, akkor biztosan meghatározó szerepet szán neki a csapatban.”

„Lehet, hogy nem volt a legnépszerűbb lépés Kroos szerződésének meghosszabbítása, de bölcs döntésnek gondolom, mivel a németnek megvan a karaktere ahhoz, hogy irányítsa a középpályát.”
 

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK