Hat mutató, amikre nem leszünk büszkék

A Real Madrid gyenge idényt futott, trófea nélkül zárta a szezont, ráadásul három edzővel csinálta végig az évet. Az AS összegyűjtött néhány negatív mutatót, amelyek jól jellemzik az elmúlt hónapokat.

Rekord különbséggel a Barcelona mögött
A Madrid az elmúlt évtizedben dominálta Európát, de Spanyolországban túlszárnyalta őket a Barcelona. Miközben a blancók két bajnoki címet nyertek 2008 óta, a katalán együttes az idei győzelmével még egyet hozzátett az ugyanezen időszak alatt nyújtott, eddig is lenyűgöző teljesítményéhez, így 11-ből 8 címet számlál. A Madrid bajnoki címért folytatott harca ebben az idényben még haloványabbra sikerült, mint valaha. A Betis elleni, egyébként 12. bajnoki vereség azt eredményezte, hogy 19 pontra nőtt a különbség a Barcelonával szemben, amire eddig nem volt példa.

Zidane először veszített el két bajnokit sorozatban
Julen Lopetegui és Santiago Solari eredménytelen időszakát követően Zinedine Zidane márciusi kinevezése azonnal megszüntette a klub körüli gyászos hangulatot. De az optimizmus nem tartott sokáig. Egy rendkívül nehéz, szenvedősre sikeredett szezonzárás következett Zidane-nal, ahol sem az eredmények, sem a teljesítmény tekintetében nem tapasztalhattunk pozitív változást. Ezen időszak alatt 11 mérkőzésből 4 alkalommal vereséget szenvedett a csapat és idegenben egyetlen alkalommal sem sikerült nyerni. A Betis elleni fiaskó azt jelentette, hogy Zidane irányítása alatt először fordult elő a csapattal, hogy sorozatban két bajnoki meccsen is vereség lett a mérkőzés vége.

Zidane

A legkevesebb bajnoki gól az 1999/2000-es idény óta
Amióta az idényenként ötven gólt garantáló Cristiano Ronaldo a Juventushoz távozott, távolról sem sikerült betölteni az általa hagyott űrt. Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a Madrid idei szenvedésének egyik fő oka a gólszegénység. A bajnokságban 63 találatot jegyeznek a Barcelona 90 góljával szemben, ez pedig közel húsz éve a legalacsonyabb mutatójuk. Az 1999/2000-es idényben 58 bajnoki gólig jutottak, ám akkor a Nyolcadik megnyerése megmentette az idényt, amelyben ötödik helyen végeztek a bajnokságban, közvetlenül a Zaragoza mögött.

Legtöbb lőtt gól nélküli meccs az 1993/1994-es idény óta
További bizonyíték a gólképtelenségre az is, hogy a Betis elleni vereség volt a kilencedik alkalom, hogy a Madrid ebben az idényben gól nélkül zárt egy bajnoki meccset. Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor ez a szám 13-ra nő. Mindkét esetben igaz, hogy utoljára ilyen sokszor az 1993/1994-es idényben nem sikerült betalálni az ellenfelek hálójába.

Nacho

Az elmúlt húsz év legalacsonyabb átlagos nézőszáma
A Madrid 48446 néző előtt kezdte meg az idényt, ami 10 éves negatív rekordnak számít, de az idény gyenge szereplése sem segített sokkal magasabbra tornászni ezt a mutatót. Az utolsó fordulóban 56900 ember látogatott ki a 81000 fős kapacitású Bernabéuba, ami nem sokkal marad el az éves bajnoki átlagtól: 61020. Madridban az 1999/2000-es idény óta nem tapasztaltak ilyet, akkor 57500 volt az átlagos nézőszám.

Egy híján a legtöbb bajnoki vereség
Hetedszer fordul elő a Madrid történetében, hogy tizenkétszer is alulmaradnak a bajnokságban, de nem ez a legrosszabb ilyen mutatójuk, az egészen pontosan egyel több, vagyis tizenhárom, ami az 1973/1974-es idényben fordult elő.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK