Zidane: Össze fogjuk szedni magunkat

A francia mester nyilatkozott a szezonzárót követően.

Motivációs problémák: Akartuk, de nem tudtuk megszerezni a győzelmet a mai napon, ahogyan ez látható is volt. Keményen dolgoztunk a héten, de mentálisan nem volt könnyű dolgunk. A labdarúgás a motivációról szól, és nehéz volt azt megtalálnunk a mai napon. Hiába fogadkoztunk a mérkőzés előtt, hogy a győzelemre hajtunk, ha egyszer ténylegesen nem tudtunk eleget tenni érte.

Az idény értékelése: Immár vége a szezonnak, a következő évre kell koncentrálnunk, és változásra van szükség. A rossz periódusokat mindig jó időszakok követik. Azon semmi sem változtathat, amit a játékosok az elmúlt években elértek. A sikerrel teli évek után most egy rossz szezont hagyunk magunk mögött. Nincs mentség, az emberek továbbra is kijönnek a stadionba, nekik pedig sok mérkőzés után bocsánatkéréssel tartoztunk, ugyanis mindent nekik köszönhetünk. Kimerítő volt ez az idény, az elejétől a végéig.

Kemény szezon: El kell fogadnunk azt, ami ebben az évben történt. Engem hibáztassatok, velem a fedélzeten 11 mérkőzésből mindössze ötöt nyertünk meg. Ez van. Amikor az idény rosszul kezdődik, és nem vagy versenyben egy trófeáért sem, nehéz jól játszani, hiszen nincsen igazi tét. Fura dolog a motiváció, ez is a valóságunk része. Hétközben mindig úgy tűnik, hogy jó mérkőzésünk lesz, de végül, köszönhetően sok különféle tényezőnek, mégsem így történt.

Következő idény: Most már a jövő évre kell összpontosítanunk, ugyanis örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak, és azt már most megígérhetem nekik, hogy megfelelően fel fogunk készülni az előszezonban. Rengeteg időnk lesz arra, hogy a munkára koncentráljunk, és megalapozzunk egy nagyszerű évet. Az elejétől kezdve versenyképesek leszünk. Nem először megyünk keresztül egy rosszabb időszakon, de a rosszat mindig a jó követi. Nem fogjuk elfeledni ezt a szezont, elrakjuk az emlékezetünkbe, hogy a következőre jól készülhessünk fel. Immár a jövőbe kell tekintenünk, tudjuk, hogy nehéz periódust hagyunk magunk mögött, de össze fogjuk szedni magunkat, és örömöt fogunk szerezni a szurkolóinknak. Én ilyen edző vagyok, a saját elképzeléseimmel. Meg fogunk változtatni bizonyos dolgokat a keretet illetően.

Bale: Nem tudom mi fog vele történni. Az utóbbi időben más játékosoknak adtam lehetőséget. Én hozom a döntéseket a tekintetben, hogy ki játszik, és ki ül a padon, de jövőre bármi előfordulhat. Nekem kell meghoznom a döntéseket, és ha valami nem tetszik, vagy valamit nem gondolok helyesnek, nekem kell a változtatásokat megvalósítanom. Senki sem tudja azt megváltoztatni, amit egy játékos a klubért tett, de a mindennapok már csak ilyenek. A jelenben élünk, még ha a múltat nem is fogjuk elfelejteni.

Navas: Nem tudom mi fog történni. Keylor jól játszott ma, az emberek örültek a teljesítményének. Így látom a dolgot, a jövőjével kapcsolatban pedig meglátjuk, mi fog történni.

A visszatérés időpontjának megválasztása: Meg kellett ezt is tapasztalnom. Ha júniusig vagy júliusig kellett volna várnunk a következő szezonra való felkészüléssel, sokkal komplikáltabb lett volna a dolog. Ami számít, az az a projekt, ami előttem van, amelyben sok dolgot meg fogunk változtatni, és keményen fogunk dolgozni. Nem fogunk mindent kidobni, intelligensen fogjuk kezelni a változásokat. Pihennünk kell, utána pedig sikerre éhesen kell visszatérnünk. Most van rá egy hónapunk, hogy feltölthessük az akkumulátorokat, és visszatérjünk az előszezonra, ami nagyon nagy jelentőséggel fog bírni. Vannak játékosaink, akik nem tudták kipihenni magukat az elmúlt nyáron, most a lehető legjobban fogunk felkészülni, csakúgy, mint két évvel ezelőtt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…