Zidane: Ki tudja, hogy miről beszéltem Keylorral? Senki. Csak ő és én.

A Real Betis elleni összecsapást megelőző utolsó edzést követően – a már megszokott módon – Zinédine Zidane válaszolt az újságírói kérdésekre.

Az utolsó bajnokiról: Az üzenet egyértelmű. A holnapi lesz az utolsó összecsapásunk, ennek megfelelően egy intenzív és remek felkészülést követően szeretnénk szépen zárni a szezont. Látványos és jó futballal, valamint győzelemmel kívánunk búcsúzni a szurkolóinktól. Tekintettel arra, hogy egy komplikált idényen vagyunk túl, azt szeretném, ha az emberek látnák, hogy a jövőre koncentrálunk, lelkesedéssel és kemény munkával térünk vissza annak érdekében, hogy újra büszkék lehessenek a játékosokra. A Real Sociedad elleni mérkőzés – ha teljes egészében nem is, hiszen remekül kezdtünk – mégis csak borzasztó volt. Holnap azért lépünk pályára, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, és a nézők büszkék lehessenek ránk. Itt, ahol minden a győzelemről szól, frusztráló, ha végül nem nyersz semmit. Vasárnap jól kell játszanunk, a jobbik arcunkat kell mutatnunk egy olyan csapat ellen, amely szintén jó eredménnyel szeretné zárni a szezont, függetlenül attól, hogy a mérkőzés számukra is tétnélküli.

A következő szezon: Meg kell változtatnunk a rólunk idén kialakult képet, ebbe fektetjük majd minden energiánkat. Nem állítom, hogy jövőre mindent megnyerünk, de mindenképp egy kiváló és eredményes szezonra készülünk. Az idei esztendő tragikus volt, az egyetlen pozitívuma, hogy hamarosan véget ér.

Bale: Holnap ott lesz a csapatban, s ez az egyetlen, amit vele kapcsolatban el tudok mondani. Vasárnap meglátjátok, hogyan fogunk felállni. Nem tudom, hogy a Betis elleni lesz-e Bale utolsó mérkőzése. A szezon végén járunk, a következő idényre változtatásokkal készülünk, de fogalmam sincs, hogy a holnapi lesz-e az utolsó összecsapása.

Az elsőszámú kapus: Az idény kezdetén majd elmondom, hogy ki az első és ki a második. A döntés az enyém. Mit gondoltok, ki állítja össze a csapatot? Egyértelmű, hogy én vagyok az edző és azt teszem, amit jónak látok. Ha ez nem így lenne, már itt sem lennék. Nézzétek, a játékosok leigazolására megvan a szakértő gárda, akikkel szorosan együtt dolgozunk, de a kezdőtizenegyről és a padra kerülő játékosokról én és a közvetlen kollégáim döntünk.

Navas lehetséges távozása: Jómagam nem így értékelem a körülményeket, s jelen pillanatban nem gondolok, de nem is szeretnék a következő idényre gondolni. Ma itt mindenről szó volt már, ami a jövőt illeti: ki megy, ki marad, elbúcsúztam-e Keylortól, ki az, akit akarok, és ki az, akit nem… Holnap bajnoki mérkőzésünk lesz, valamint a következő szezon tekintetében a kapus kérdést is egyértelműen tisztáztam. Ez minden. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Írhatsz akármit, nem állítom, hogy hazudsz. (Antón Meana, az egyik spanyol újságíró sérelmezte, hogy Zidane azt a látszatot kelti, hogy a sajtó hazudik. – a szerk.) Ki tudja, hogy miről beszéltem Keylorral? Senki. Csak ő és én. Mindenkivel leültem, és mindenkivel ugyanarról, a szezon lezárásáról és a következő esztendőről beszélgettem. Keylornak szerződése van a klubbal, meglátjuk, hogy mi történik majd a nyáron.

Griezmann: Nem hiszem, hogy nekünk erről kellene diskurálnunk. A terveiről kérdezd a játékost. Úgy tudom, a klubjától elbúcsúzott, azt pedig, hogy hová tart, tőle kellene megtudakolni.

Jović: Nincs mit mondanom. Azért vagytok itt, hogy kérdezzetek, ugyanakkor a húsz feltett kérdésből egy sem kapcsolódik a holnapi mérkőzésünkhöz. Én azért vagyok itt, mert a vasárnapi párharcra gondolok és semmi egyébre. Azért izgulok, hogy jó meccset játszunk.

Igazolások a Real Madrid és az Atlético de Madrid között: A futballban bármi előfordulhat, így az is, hogy elhagyod az egyik klubot egy másikért. De ebbe most nem mennék bele.

A búcsúja játékosként: Én előre bejelentettem, az egészen más szituáció volt. Azt nem tudom, hogy a játékosok mit gondolnak erről. Mindegyiküknek élő szerződése van, az én helyzetem egészen más volt. Meglátjuk, hogy mi történik majd az elkövetkezendő hónapokban. Az biztos, hosszabb nyaralást nem tervezek, hogy felkészülhessek a következő szezonra.

Mendy: Minden labdarúgó, aki kulcsfontosságú szerepet tölt be a klubjánál, érdeklődésre tarthat számot. Így van ez a Lyon játékosával is. De nem szeretnék sem Mendyről, sem másról beszélni, mert nem ez a megfelelő alkalom. Amikor majd itt lesz az ideje, beszámolok a terveinkről. Egy biztos, bármely kiváló képességű futballistának helye lehet ebben a csapatban.

Luca: Mindannyiunknak, akik ezt a játékot játsszuk, el kell fogadnunk a pletykákat. Más kérdés, hogy ennek semmilyen igazságtartalma sincs. Luca nem azért van itt, mert a fiam, hanem mert futballista, hosszú évek óta a klubnál van és végigjárta az utánpótlást. Bizonyította már, hogy kiváló minőséget képvisel. A következő szezont illetően számára is minden egyértelmű és világos lesz. Nem kértem semmit a klubtól, így azt sem, hogy a fiam legyen a másodikszámú kapus. Bár a döntéseimet a keret alapján hozom, és előfordul, hogy épp a fiam jut szerephez, az emberek mindjárt találgatásokba bocsátkoznak.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…