Theo Zidane: Azt szeretném, hogy a keresztnevem alapján ítéljenek meg

Zinédine Zidane harmadik fia nyilatkozott a francia U17-es válogatott edzőtáborában.

A Zidane név: „Nem igazán szoktam foglalkozni azzal, hogy mit mondanak a nevemmel kapcsolatban. Azt hiszem, néhányan biztosan az édesapámhoz akarnak hasonlítgatni, mikor a Real Madridban vagy a francia válogatottban játszok, de én azt szeretném, ha a keresztnevem alapján ítélnének meg. A saját érdemeimmel kell kivívnom az emberek elismerését.”

A francia futball legendája: „Sem 1998-ban, sem 2000-ben nem éltem még, de láttam minden videót az édesapámról, mikor a válogatottban varázsolt. Nagyon büszkévé tesz, hogy mi mindent sikerült elérnie a nemzeti tizeneggyel, és hogy nagyban hozzájárult a hazám első világbajnoki címéhez. Atyai tanácsok? Mindig azt mondja, hogy csakis saját magammal foglalkozzak, és hogy legyen önbizalmam, bátorságom a pályán.”

„Úgy gondolom, szerencsésnek mondhatom magamat, hogy mindketten a Real Madridnál dolgozunk. Közel vagyok ahhoz a személyhez, aki mindenkinél jobb tanácsokkal tud ellátni. Emellett pedig természetesen nagyon boldoggá tesznek az itt elért sikerei.”

Lehetséges pályafutás: „Úgy vélem, az édesapám túlságosan magasra helyezte a lécet. Nem hiszem, hogy olyan csodálatos karriert fogok befutni, mint amilyen az övé volt.”

Debütálás egy nemzetközi tornán: „Ez az első alkalom, hogy egy ilyen jelentős tornán lépek vehetek részt. Luca azt mondta, hogy az elsőtől az utolsó meccsig ugyanolyan szinten kell teljesítened, ez a legfontosabb.”

Elhódítani az Eb-címet: „Nagyon büszkévé tenne a végső siker. Nem érzem, hogy olyan hatalmas lenne rajtam a nyomás, de természetesen szeretnék jól teljesíteni, és fantasztikus lenne megtapasztalni, hogy mit érzett a bátyám és az édesapám, mikor trófeát, trófeákat nyertek a hazánk színeiben.”

Forrás: leparisien.fr
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK