Pogba a világ legjobban kereső futballistája akar lenni

A Real Madrid megtette a kezdeti lépéseket Paul Pogba leigazolása érdekében. Jelenleg közvetítők tárgyalnak a Manchester United sztárjának lehetséges átigazolásáról.

A 26 éves játékos a nyári átigazolási időszakban szeretné áttenni székhelyét a Bernabéuba, ráadásul ő Zinédine Zidane egyik legfőbb célpontja is. A francia szakember annyira szeretné megszerezni Pogbát, hogy az üzlet érdekében lemondott első számúnak tekintett kapusáról, Keylor Navasról is. Zidane azért ment bele a Costa Rica-i eladásába, hogy ezzel is a középpályás megszerzését segítse elő.

A United célja mindig Pogba megtartása volt, de néhány dolog miatt nyitottabbá váltak a játékos elengedését illetően. Ilyen például a középpályás vártnál kisebb reklámértéke, illetve az öltözőre gyakorolt komoly hatása. Az angolok vezetősége 150 millió fontot szeretne kapni a játékosért, de ez csak az egyik oka annak, hogy a Pogba-üzlet lehet a nyár egyik szappanoperája.

Raiola és Pogba

Mino Raiolát, Pogba ügynökét augusztus 9-ig eltiltották az átigazolásoktól, ami azt jelenti, hogy legkorábban az angliai átigazolási időszak lejártát követő napon vehet részt ilyen ügyletben. Ez könnyen eredményezheti azt, hogy egy esetleges átigazolás a nyár végéig elhúzódik.

Miközben Zidane-nak feltett szándéka Pogba megszerzése, a Bernabéu vezetése kevésbé van elájulva a játékostól, és inkább a Tottenham sztárját, Christian Eriksent preferálják. Azt mondják, hogy Keylor Navast is azért engedi el a francia szakember, hogy megoldja ezt a problémát. A klub Courtois-t szeretné első számú kapusként látni, ha pedig Zidane enged a felsőbb akaratnak, úgy a középpályás kérdésben Pogba újra előnybe kerülhet.

De mind közül a legnagyobb probléma nem más, mint a világbajnok középpályás fizetési igénye. Pogba a világ legjobban kereső futballistájává akar válni, ami azt jelenti, hogy akár heti 500.000 fontos fizetést várna el. Ez visszalépésre késztetheti a Madridot, akik nem fognak ekkora átigazolási összeget és fizetést egyszerre megfinanszírozni.

Pogba

A madridi vezetés egy játékost is szeretne bevonni az üzletbe, de a Unitedet ez az opció jelenleg nem érdekli. A Toni Kroosszal kapcsolatos pletykák elhalkultak, Varane pedig biztosan a spanyol fővárosban marad. A blancók szívesen csökkentenék a vételárat a Manchester által korábban megkörnyékezett Bale játékjogának átengedéséel, azonban az angol együttes jelenleg egyáltalán nem szeretne egy júliusban 30 éves játékost, akinek a fizetési igénye is óriási.

Sokat elmond a helyzetről, hogy Pogba fizetési igénye az, amit a legnagyobb akadálynak tekinthetünk. A játékos mindenesetre szeretne átigazolni, Zidane is támogatja a transzfert, ráadásul próbálja meggyőzni klubját is, a United azonban rendkívül magas árat kér.
 

Forrás: Independent
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK