Egytől egyig nulla…

Sajnos ott tartunk, hogy ezt a tét nélküli játékot rosszabb nézni, mint a nyári szünet után visszatérő, erőlködő, izzadságszagban úszó, előszezoni játékot… Egy kabaréba illő szezon kabaréba illő befejezése, az idény során már megbukott játékosok igazolják, hogy nem biztos, hogy edzői oldalon történtek a legnagyobb hibák a szezonban…

Kezdjük rögtön az elején… az nyilván már kiderült, hogy az értékelés a megszokott formájában elmarad. Hetek óta nehéz dolgunk van, amikor pontszámokat kell osztogatni a paródiára, a türelem pedig elfogyott. Egy újabb nagy adag semmit kaptunk, ezúttal San Sebastiánban – a teljesítmény nem, de a helyszínek legalább változatosak. Ez a meccs annyi erőfeszítést és ráfordított időt sem érdemelt meg, amennyivel egy működőképes streamet próbáltunk meg keresni a meccs előtt…

Ami engem illet, mindig megpróbáltam ésszerűen felfogni az idei történetet, megvédeni a játékosokat, hiszen mindent megnyertek az előző években, előbb-utóbb borítékolható volt már egy ilyen szezon. Ez viszont kész vicc, cirkusz a javából. Egy ilyen kiábrándító idény, valamint Zidane visszatérése után a jóhiszemű szurkoló arra számított, hogy legalább a kopaszért megszakadnak majd a pályán a primadonnák, de úgy tűnik, Zizou jelenléte önmagában kevés. Vannak persze kivételek, vannak, akik hajlandók izzadni a címerért, ugyanakkor akadnak rendkívül kiábrándító teljesítmények is. Vegyük szépen sorra:

Thibaut Courtois erőlködése a kapuban már önmagában felháborító. Értitek, papíron a világ legjobb kapusa köpi szembe a szakmát hétről hétre. Voltak szép védései, a büntetőnél is jó helyen állt, de kapott két olyan gólt (második és harmadik), ami nettó vicckategória. El is fogadnánk, ha ez lett volna az első alkalom az idény során, de össze sem tudom számolni, hogy hányadik bakiparádéja volt ez a belgának.

Ott a két szélső védőnk, akik toronymagasan verték posztjukon a többieket az elmúlt években, mára azonban már csak a mezük fut ki a pályára, a tartalom, a szív az öltözőben marad. Carvajal gyenge játéka legalább nem eredményez annyi gólt, mint kollégájáé. Marcelóról ma is kettőt kapott a csapat.

Vallejo bizalomkeltő játékot hozott az elmúlt hetekben, ma azonban annak tudatában is nyomott egy ’suárezezést’, hogy a pályára küldött négyesen kívül nem volt védő a keretben. Abból a büntetőből ugyan nem született gól, létszámbeli hiányát viszont ezt követően végig megérezte a csapat. Teljesen felesleges piros lap volt… Ami a párját, Nachót illeti, az örök jolly joker is szépen beleszürkült mára a habfehér mezbe. Nem csak a mai produkció miatt, sajnos az egész idénye nem üti meg a megkívánt és tőle jogosan elvárt szintet.

Casemiro első osztályú helyről nézte végig egyhelyben ácsorogva a Sociedad első gólját. Szerintem tetszett neki. Sosem ő volt a legélesebb kés a fiókban, de ma meg sem próbált az lenni.

A Kroos-Isco páros lehetne a csendes gyilkos, ha a gyilkos ösztönük nem lenne egyenlő egy bárányéval. Kroos a bújocska, Isco pedig a Higuaín-remake versenyt nyerte meg.

Brahim volt az egyetlen, aki ma is mosolyt tudott csalni az arcunkra. Az a gól nagyon Pazar volt, és irtóan emlékeztetett ’tudjukkire’. Alacsony súlypont, gyorsaság, felboríthatatlanság, hirtelen irányváltás, majd pimasz gól… Őszintén remélem, hogy itt maradhat a nyáron, mondjuk a másik szélen játszó primadonna helyett, aki a bombagólok felelőséből mára már csak a 11. játékos lett a kezdőcsapatban, aki a helyet tölti fel.  

Benzema nyomott egy Zizou féle piruettet, majd megpróbált gólt rúgatni Iscóval. Kollégája azonban be volt oltva az értékelhető megmozdulások ellen.

Ami a cserejátékosokat illeti, őket nem irigylem. Nem lehet egyszerű ilyen helyzetben pályára lépni, de legalább nem tagadták meg a játékot, mint ahogy az manapság igen népszerű döntés. Már ez is valami, most már ennek is örülnünk kell. 

Zizou pedig… Szerencse, hogy kopasz, máskülönben a visszatérése óta már kihulott volna az összes haja. Remélem, hogy ő látja a kiutat ebből a semmiből. Én személy szerint még nem.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…