Zidane: Llorentének játékidőre van szüksége, de ez itt nem biztosított

Zizou a Real Sociedad elleni mérkőzés előtt is készségesen válaszolt a média képviseletének kérdéseire.

A mérkőzésről: „Jó hangulat uralkodik a csapaton belül. Egy újabb olyan mérkőzésre készülünk, amely során jó futballt játszó ellenféllel nézünk szembe. Jó összecsapás lesz két jó csapat között, reméljük, hogy sikerül jó teljesítményt nyújtani. Az ellenfelünk számára nem tét nélküli a mérkőzés. A Real Sociedad mindent meg fog tenni a győzelemért, ezzel tisztában vagyunk, ezért a felkészülésünket is ennek megfelelően alakítottuk.”

Versenysorozatok: „Minden sorozat fontos. Nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját, tudjuk, hogy lenyűgöző dolgokat vittünk véghez az elmúlt években. Öt éven belül négyszer nyertünk BL-t, és ez tényleg csodálatos, különleges, valamint nagyon nehezen kivitelezhető dolog. Azért mondom, hogy a La Liga a legfontosabb számunkra, mert ez a sorozat teszi lehetővé, hogy jól teljesítsünk a Bajnokok Ligájában, a Király-kupában, illetve minden sorozatban, amelyben érintettek vagyunk. A bajnokság készít fel téged és tart tűzben minden sorozatban.”

Bajnokok Ligája: „Senki sem veheti el tőlünk azt, amit az elmúlt években a Bajnokok Ligájában véghez vittünk. Ez a sorozat nagyon nehéz, ezt bizonyítja a jelenlegi kiírás is. Itt minden megtörténhet. Szenvedések árán nyerhettünk zsinórban három BL-címet, ezért is van ilyen nagy értéke annak, amit tettünk.”

A Barcelona kiesése: „Ez nem teszi jobbá a Real Madrid idényét. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy milyen idényt zárunk, ez a történés ezen nem változtat.”

Izgatottság: „Mindig azon gondolkozunk, hogy miképp tudnánk fejlődni, javulni. Mind ismeritek a klub történetét: rengeteg címet nyert már a Real Madrid, de a klub története folyamatosan íródik, bővül. Mint a klub edzője, szeretném elmondani a szurkolóknak, hogy a következő idénynek annak reményében vágunk neki, hogy nagyon sok címet nyerünk majd. Mindent bele fogunk adni az elvégzett munka során, hiszen a győzelem a kemény munka gyümölcse. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a szurkolóink büszkék lehessenek ránk.”

Beszélgetés a játékosokkal: „Nem fogok erről semmit sem elárulni. Ezek a beszélgetések csak ránk tartoznak. Ez olyasvalami, amit minden játékosommal át kell beszélni, azokkal is, akik maradnak, illetve azokkal is, akiknek távoznia kell. Talán beszéltem Bale-lel, talán nem. 25 játékosom van, beszélünk különböző dolgokról, elvárásokról, játékstílusról… folyamatosan kommunikálunk.”

Benzema: „Velünk lesz holnap. Végig velünk edzett a héten, ez azt jelenti, hogy készen áll. Teljesen normális, hogy az egyéni rekordjára gondol, emellett a csapatnak is szeretne segíteni a góljaival. Holnap meglátjuk, hogy mi történik.”

Bale ügynökének szavai: „Nem szeretnék válaszolni. Én a Real Madrid edzője vagyok, ő pedig csak teszi a dolgát. Csak a holnapi meccsre kell gondolnunk, jól kell teljesítenünk. Jó hét van mögöttünk, és csak a holnapra koncentrálok. Jó mérkőzést akarunk játszani.”

Marcos Llorente: „Egy hónappal ezelőtt azt mondtam, hogy mindig kedveltem őt. Játszania kell, mert megérdemli. Ismeritek a játékosainkat. Mindannyiukkal őszintének kell lennünk. Emlékszem arra, hogy milyen jól teljesített az Alavésnél töltött idénye közben, amikor rendszeres játéklehetőséget kapott. Ez itt nem biztosított számára, mivel nagyon sok fontos játékosunk van. Nem mondhatja senki, hogy nem adtam számára játéklehetőséget. Kevesebbet játszott, mint a keret néhány tagja, de ezen nem tudunk változtatni. Minden keretben vannak olyanok, akik kevesebb lehetőséghez jutnak.”

Brahim: „Meglátjuk, hogy marad-e. 19 éves, játszania kell. Várjuk meg a szezon végét, aztán meglátjuk, hogy mi történik.”

Pogba: „Minden edző és játékos kedveli a jó labdarúgókat. Pogba a Manchester United játékosa. Nem fogok veletek az átigazolásokról beszélni.”

A Bajnokok Ligája idei kiírása: „Nem vagyok biztos benne, hogy ez minden idők legjobb BL-idénye, de nagyszerű mérkőzéseknek lehettünk tanúi. Szurkolóként nagyon élveztem. Aki kedveli a futballt, annak tetszettek ezek a mérkőzések. Ez a legmágikusabb és leglenyűgözőbb sorozat, aminek játékosként részese lehetsz.”

Ernesto Valverde: „Nagyszerű munkát végzett idáig. Nem mondhatom meg, hogy igazságos-e a helyzete vagy sem, de ő is jól tudja, hogy hogy mennek a dolgok a futballban. Néha csak olvasunk dolgokat, amiket el kell fogadnunk… Ez minden.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…