Rodrygo: Elképzeltem, ahogy a Bernabéu a nevemet skandálja

Ha minden a tervek szerint alakul, Rodrygo nyáron Madridba költözhet. Az még nem tisztázott, hogy a Castilla vagy az első csapat keretét erősíti majd, de az biztos, hogy a benne rejlő varázslatot nem hagyja Brazíliában. Érkezése előtt a MARCA újságírójával beszélgetett.

Mondhatjuk, hogy Rodrygo emberként is van annyira jó, mint játékosként?
Rodrygo egy fiatal, boldog srác, aki arra vágyik, hogy sikeres legyen az életben, valamint a Real Madrid mezében. Erről álmodozik már gyerekkora óta. Követte a Real Madrid történetét, és mindig is arra vágyott, hogy egy nap magára ölthesse a klub szerelését.

Akik ismernek, azt mondják, hogy egy olyan fiatal vagy, aki nagyon éretten gondolkodik.
Mindig ilyennek kell lennünk. Mindig az életre kell koncentrálni, arra kell gondolni, hogy mire vagyunk képesek. Ami engem illet, az életem minden területén és pillanatában óvatos vagyok. Most a Santosban futballozok, képes vagyok erre koncentrálni, csak a csapatra gondolok. Ez nem fog változni a Real Madridnál sem. Nem szabad, hogy mások mondják meg, hogy mit csinálj. Az emberek, akik ismernek, azok egy profi játékost ismernek, aki él és hal a futballért. Nagyszerű munkamorálom van, de ez mindig is így volt. Az egész életemet a futballnak szentelem.

De még csak 18 éves vagy, így jogod van ahhoz, hogy a korodnak megfelelően viselkedj. Nem?
Igen, így van, de tisztában vagyok a felelősségemmel, nem számít, hogy 18 éves vagyok-e vagy több. Labdarúgó vagyok. Felelősséggel tartozom, ezért így is kell viselkednem.

Milyen játékosként írnád le magad?
Szeretek a szélen játszani, de középen is, jelenleg is itt játszat az edzőm. A legfontosabb maga a futball, az, hogy játszatok, de leginkább a pálya szélén érzem jól magam.

Tudod, hogy mit jelent a Real Madridban játszani?
Ez a világ legnagyobb és legjobb klubja. Éppen ezért, amikor a Real Madrid érdeklődött irántam, nem kellett kétszer átgondolnom a döntésemet. Onnantól kezdve meg sem hallgattam más klubok ajánlatát. Minden jó, ami körülveszi ezt a csapatot. Az első pillanattól kezdve biztos voltam a döntésemben.

A Real Madrid ajánlata előtt sok klub érdeklődött érted, köztük a Barcelona is, akik már a Santosnál voltak, hogy leigazoljanak téged.
Nem tudtam, hogy mi történik körülöttem. Olvastam róla, hallottam dolgokat, de csak a játékra koncentráltam, semmi másra. Aztán amikor megjelent a Real Madrid, nem gondolkodtam sokáig. Tudtam, hogy alá kell írnom. Olyan volt az a nap, mint egy álom.

Őszintén… tényleg gyerekkoród óta vagy Real Madrid-szurkoló?
Igen, ez az igazság. Brazíliában mindenkinek van kedvenc helyi csapata, valamint kedvenc európai csapata is, amit követünk és akinek szurkolunk. Az enyém a Real Madrid.

Gondoltad volna, hogy ennyire fiatalon igazolhatsz Európába és a Real Madridba?
Nem, nem gondoltam, hogy ilyen hamar költözhetek. Álmodoztam róla, szerettem volna egy nap a klub játékosa lenni. Valójában minden gyerek erről álmodik. Aztán végül mégis ilyen korán történt az egész, de készen állok.

Milyen volt úgy játszani az idény során, hogy közben már tudtad, hogy csatlakozni fogsz a Real Madridhoz?
Megpróbáltam szigorúan csak a Santosra koncentrálni. Nyilván nem egyszerű másra gondolni, ha ott a Real Madrid, és te tudod, hogy a Real Madrid játékosa vagy. Ugyanakkor igyekeztem csak a Santosra figyelni és fejlődni, mielőtt csatlakoznék a Real Madridhoz.

Már jártál a Santiago Bernabéuban, láttad játszani a Real Madridot. Milyen érzés volt ott lenni a stadionban?
Szerelmes és boldog voltam. A Santiago Bernabéu gyönyörű. Ismertem a stadiont a televízióból, és mindig szerettem volna pályára lépni ott. Mindig ebben a stadionban játszok a PlayStationön is. Egy valóra vált álom volt.

Jártál a pályán is? Felnéztél a lelátóra?
A lelátó nagyon magas és gyönyörű. Elképzeltem, ahogy az egész stadion az én nevemet skandálja és a góljaimat ünnepli.

Aznap találkoztál néhány leendő csapattárssal is, ugye?
Igen. Egy liftben utaztam Benzemával és Modrićcsal. Képzeljétek csak el… Óriási meglepetés volt, az meg pláne, hogy megismertek engem. A helyemhez tartottam, amikor megláttam őket, természetesen kértem tőlük egy-egy közös képet. Nagyon nagy meglepetés volt. Florentino Pérezzel is találkoztam. Brazíliában csak a videojátékokban láttam ezeket a játékosokat, most pedig találkoztam is velük… Mindenki nagyon kedves volt velem.

Másokkal is találkoztál?
Nem igazán, mivel azért voltam ott, hogy a klub képviseletével találkozzak, valamint áteshessek a kötelező orvosi vizsgálatokon. Beszéltem Viníciusszal, akit Brazíliából ismerek, valamint Marcelóval is. Minden álomszerű volt.

Ugyanannyi idős vagy, mint Vinícius, de mégis nagyon különbözőek vagytok. Igaz ez?
Azért hasonlítunk egymásra. Mindketten gyorsak vagyunk, szeretünk cselezni és gólokat lőni. Ami az emberi oldalt illeti, nem szeretnék másokról beszélni. Nem is kell. Nagyon jól kijövünk egymással.

Viníciusról sugárzik az öröm…
Ő egy vidám srác. Mindig mosolyog és mindig viccelődik. Élveztem a vele töltött időt a válogatottban, és ez ugyanígy lesz a Real Madridnál is. Vinícius mindig örömöt szerez, akárhová megy. 

El tudod képzelni a Real Madridot Viníciusszal az egyik szélen, és Rodrygóval a másikon?
Nyilvánvaló, hogy gondoltam már erre. Talán. De csak akkor, ha a szurkolók élvezik a játékunkat.

Hogyan képzeled el az első madridi gólodat?
Vinícius passzából.

Szeretsz Viníciusszal játszani?
Nagyon. igazi brazil stílusa van, nagyon jó.

Láttad őt sírni, amikor megsérült az Ajax ellen?
Olyan érzés volt látni, mintha velem történt volna. Barátok vagyunk, sokat beszélünk, ezért szomorúan érintett, ami vele történt.

Érzel nyomás amiatt, hogy ennyire fiatalon és ennyire drágán igazoltál a Real Madridhoz?
A nyomás a futball része, de ezzel együtt kell élni. A Real Madrid a világ legjobb csapata, a nyomás mindig ott van a klub körül. Ezt természetesen kell kezelni.

A Real Madridnak nem volt jó idénye. Láttad a mérkőzéseiket?
Sokat láttam. Nem volt egyszerű idény, de a Real Madrid mindig visszatér. Ez a világ legjobb klubja. Négy BL-címet nyertek öt év alatt, ezt nem szabad elfelejteni. Vissza fognak térni.

Erre is kihívásként tekintesz?
Igen, természetesen. Kihívás számomra és a társaim számára is. A Real Madrid egy olyan csapat, amely mindig trófeákat nyer, ezért újra vissza kell vezetnünk a csapatot a győztes útra.

Mit gondolsz Zidane-ról? Vinícius azt mondta néhány hete, hogy izgult, amikor Zizou beszélt hozzá.
Csak jó dolgokat jelenthet, ha ő az edződ. Mindent megnyert a Real Madriddal, ő a legmegfelelőbb ember a fejlődéshez. Biztos vagyok benne, hogy jó lesz hozzám. Úgy vélem, az én esetem is hasonlít majd a Viníciuséhoz, izgulni fogok. De ez csak egy dologról szól, mégpedig a tiszteletről.

Amikor Sergio Ramos megérkezik és elmondja, hogy mit kell tenned a Real Madridnál, mire fogsz gondolni?
Tiszteletre. Óriási tiszteletre. Ramos a Real madrid történelmének egy részét testesíti meg, köszönhetően annak, amit ezért a klubért tett, illetve amit a klubbal nyert. Nagyszerű kapitány.

Milyen üzenetet küldenél a Real Madrid szurkolóinak?
Egy olyan srácot fogtok kapni, aki óriási vágyat érez a győzelmek iránt, csakúgy, mint a Real Madrid az egész története során. Mindent meg fogok tenni a klub mezéért. Remélem, hogy sok örömöt szerezhetek a Real Madrid szurkolóinak. Nagyon keményen fogok dolgozni, hogy mindez megtörténjen.

Van valamilyen célod az első idényedet tekintve?
Nem, nincs konkrét célom. Meglátjuk, hogy mi történik. Csak a kemény munkára és az edzésekre gondolok, a legjobbat szeretném nyújtani az első naptól kezdve.

Lesznek időszakok, amikor nem fogsz játszani.
A futball ilyen. Egy nap játszol, aztán nem, de folytatnod kell a munkát, megállás nélkül.  

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK