Hivatalos közlemény: FCC Construcción

  • É. Csongor (Veidt)
  • May 8, 2019, 8:23 p.m.
Kiválasztották, hogy melyik cég végzi majd a stadionfelújítási munkálatokat.

A Real Madrid C. F. Igazgatótanácsa a mai napon (2019. május 8.) megtartott ülésén úgy határozott, hogy az FCC Construcción nevű vállalatra bízza a Santiago Bernabéu stadion átépítési munkálatait. Az Ayesa nevű független, mérnöki tevékenységet folytató vállalat ajánlatértékelő jelentése, melyet a klub megbízásából készítettek, ezt a pályázati ajánlatot jelölte meg a leggazdaságosabbként, a legrövidebb határidőt ajánlóként, egy olyan építési rendszerrel, amely minimalizálja a stadion, illetve a környék működőképességét veszélyeztető kényelmetlenségeket.

A Santiago Bernabéu átépítésének kötelezettségvállalása 39 hónapban lett megállapítva, tehát a megújúlt létesítmény 2022. augusztusára fog elkészülni. A stadion külterületének urbanizációja további négy hónapot igényel majd.

A pályázati kiírás 2018. október 30-én nyílt versenyt hirdetett a legjelentősebb spanyol építőipari vállalatok meghívásával, beleértve a Dragadost is, melynek pályázatát a klub etikai kódexben foglaltakkal összhangban bírálták el.
(Ezt azért emeli ki külön a közlemény, mert a Dragados azonos nevű spanyolországi leányvállalata, amely anyaszervezetként funkcionál több jelentős spanyol épiítőipari vállalat számára, a Florentino Pérez által elnökölt ACS csoporthoz tartozik – a szerk. kieg)

A Real Madrid szeretné kihangsúlyozni, hogy minden ajánlat magas technikai színvonalat és versenyképes gazdasági feltételeket prezentált.

A munkálatok végrehajtása a versenynaptárban meghatározott sportmérkőzés-időpontok, valamint a stadionon belüli általános szolgáltatások (Bernabéu-túra, hivatalos márkabolt, éttermek stb.) megzavarása nélkül történik majd.

A Santiago Bernabéu Stadion Átépítési Munkálatainak Végrehajtásának Szerződésének odaítélése, illetve az április 12-én lezárt finanszírozási megállapodás lehetővé teszi, hogy a munkálatok azonnal elkezdődjenek.


Hozzászólások

Tabella