Zidane: A csapatnak szüksége volt egy győzelemre

Zinédine Zidane szokás szerint megtartotta mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját, ahol ezúttal a mérkőzésen történtek értékelésén túl néhány játékosát külön is kiemelte.

„Sokkal jobban játszottunk, mint az előző fordulóban, most sokkal boldogabb vagyok, ahogy a játékosok is. Megnyertük a meccset hazai pályán, elégedett vagyok. Nyílt küzdelem zajlott, de ha 3-1-re vezetsz, akkor sem szabadna hagynod, hogy betaláljon az ellenfél, viszont mi most így tettünk. Ez különböző okokra vezethető vissza, fáradtság, a meleg… De nem szépen fejeztük be a meccset.”

„Nem fogok a következő idényről beszélni. Elégedett vagyok Brahim teljesítményével, mivel ha megszerzi a labdát, azonnal az ellenfél kapuja felé tör. Játszhatna jobban vagy rosszabbul, de ő egy olyan játékos, aki mindig az üres területet keresi. Az első gólnál például remek munkát végzett akkor, amikor elveszítettük a labdát, ő pedig azonnal letámadott. Brahim azonnal lecsapott az eladott labdájukra, mi pedig megszereztük a vezetést. Elégedett vagyok a mutatott játékával és a győzelemmel, hiszen a játékosoknak már nagyon kellett ez.”

Zidane

„Vinícius Jr. 20 percet játszott három hónap kihagyás után, keményen kell dolgoznia. Még van két meccsünk és ennyi. A gondolataink hamarosan a következő idényről szólnak majd. A Copa Américán való szereplése Titén múlik majd. Meglátjuk, hogy mi történik.”

„Marianónak nem volt sok bizonyítási lehetősége, hiszen sérülés miatt hosszú ideig harcképtelen volt. Ma megkapta az esélyt a játékra, kétszer betalált, örülök a sikerének.”

„Azért Courtois védett ma, mert választanom kell egy kapust a három bevethető közül, ma pedig őt választottam.”

„Bale? Én vagyok az edző, nekem kell összeállítanom a csapatot, ennyi. Értelmezhetitek úgy, ahogy akarjátok, nekem viszont keretet kell hirdetnem, amiből néhányan mindig kimaradnak.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Barcelona elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő, Barcelona elleni bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario…