Hazard: A új Real Madrid egyik potenciális ékköve

A Real Madrid idei szezonjának érdemi része gyakorlatilag véget ért, hiszen részvételüket biztosították a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásában, de a bajnoki címre már nincs esélyük.

A Real Madrid idei szezonjának érdemi része gyakorlatilag véget ért, hiszen részvételüket biztosították a Bajnokok Ligája jövő évi kiírásában, de a bajnoki címre már nincs esélyük. Ennek okán a figyelem már a következő idény felé összpontosul, a királyi gárda reményei szerint pedig Eden Hazard érkezése már a jelenlegi idény végén hivatalossá válhat.

A Chelsea azonban még több fronton is érdekelt, hiszen a még nem biztosították a helyüket a Premier League legjobb négy csapata között, mindeközben pedig elődöntőt játszanak az Európa-ligában az Eintracht Frankfurt ellen.

Ez az oka annak, hogy hiába dőlt már el tulajdonképpen Hazard sorsa, egyelőre hivatalos bejelentés mégsem tehető ebben az ügyben.

A londoni egyesület nem akarja Maurizio Sarri munkáját megnehezíteni azzal, hogy a Bajnokok Ligája szereplés kivívása iránti harc közepette bejelenti legjobb játékosának a távozását, így a tárgyalások a háttérben zajlanak. Ha a Chelsea nem jut be a második számú európai kupasorozat döntőjébe, május 12-én válhat hivatalossá a transzfer.

Ez az időpontja a Premier League utolsó fordulójának, bár az ésszerűség azt mondatja, hogy még ez is túl korai időpont.

A királyi gárda általában nem hozza nyilvánosságra az igazolásait a saját bajnokságának befejezése előtt, így a bejelentés akár egy hetet is csúszhat a fenti időponthoz képest.

Hazard-ra úgy tekintenek, mint az a játékos, aki ismét életet lehelhet a Real Madrid csapatába, különösen azok után, hogy Cristiano Ronaldo távozása után hatalmas űr keletkezett a gólok és a helyzetek kialakítása tekintetében.

Zinédine Zidane elkötelezett a belga játékos kapcsán, a két klub pedig jó úton van a megállapodás felé.

Az átigazolás díjának a pontos meghatározása még tárgyalás alatt van, a Chelsea továbbra is 140 millió eurót szeretne kapni a játékosért, annak ellenére, hogy a 28 esztendős futballistának már csak egy éve van hátra a jelenlegi szerződéséből.

A Real Madrid eredetileg nem kívánt ekkora összeget fizetni egy olyan játékosért, akinek ilyen kevés ideje van hátra a kontraktusából, de ahogy a habfehérek helyzete egyre rosszabbá és rosszabbá vált a szezon során, Florentino Perez és a klubvezetés elfogadta, hogy Hazard leigazolása érdekében a klubnak meg kell döntenie a saját átigazolási rekordját.

Miután már 2012-ben javaslatot tett az átigazolására, Zidane-nak most végre lehetősége lesz arra, hogy a kezei alatt játsszon az a játékos, akit José Mourinho nem akart a csapatban tudni, és aki az egyik első alappillére lehet egy átalakított Real Madridnak.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK