Casillas ügynöke: Iker egy igazi harcos, miért ne játszhatna újra?

A Porto orvosi csapatának vezetője és a játékos ügynöke is nyilatkozott Casillas helyzetéről.

Nelson Puga, a Porto orvosi csapatának vezetője egy helyi televíziós csatorna munkatársainak nyilatkozott, amikor elmondta, hogy az Iker Casillas által elszenvedett szívrohamnak a kapusra nézve nem lesznek következményei.

Mint ismeretes, Ikert kórházba szállították, miután csapata edzésén szívrohamot kapott, majd megműtötték a probléma elhárítása érdekében.

A kérdés persze adott: folytathatja a pályafutását, vagy nem?

„Attól függ, hogy milyen kezelésre, gyógykezelésre lesz szüksége. Ezt pedig meg fogja határozni az állapotának kiértékelése, amellyel kapcsolatban fontos, hogy a további vizsgálatokat nem csak nyugalmi helyzetben kell elvégezni, hanem fizikai gyakorlatok végzése közben is. Illetve természetesen attól is függ a dolog, hogy Iker folytatni akarja-e.”

„Nyugodt körülmények között, sok beszélgetéssel fog eldőlni, hogy folytatja-e, vagy akarja-e folytatni.”

„Casillas jól van, stabil, a rá jellemző humor most is tapasztalható, nyugodt és a családja vele van. A felépülés első lépése a mostani interjú után történik, természetesen szigorú orvosi felügyelet mellett.”

Iker Casillas

Iker a szerda estét a CUF Porto kórházban töltötte, ahol a mai napon további vizsgálatok vártak rá.

Carlo Cutropia, a játékos ügynöke a COPE egyik rádióműsorának és a Radio MARCA-nak számolt be a történtekről:

„Iker betegnek érezte magát az edzés felénél. A mellkasa, a szája és a karjai nagyon fájtak. Nem volt magánál, amikor a szívroham elérte, ezt utólag mondták neki.”

„Soha, semmilyen tünete nem volt, de maradandó következménye sem lesz a dolognak. Ikernek óriási szerencséje volt, hogy az eset edzésen történt, a Porto orvosi stábja előtt. Ha otthon éri a baj, a következmények megjósolhatatlanok lettek volna.”

„Délutánra Iker már az az Iker volt, akit mindannyian ismerünk. Viccelődött, jó kedve volt. Ha rajta múlt volna, már haza is ment volna. Igazi harcos, miért ne játszhatna újra?”

„Ez most sokkal fontosabb, mint megnyerni a világbajnokságot. Ez élete legnagyobb győzelme.”

„Iker ma élete védését mutatta be.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK