Zidane új balhátvédet akar, Ferland Mendy érkezhet

A MARCA címlapon hozza a hírt, miszerint Zinédine Zidane egyértelművé tette a Real Madrid számára, hogy honfitársát, Ferland Mendy-t akarja leigazolni nyáron, mivel bal oldali védő remekül teljesít a Lyonban. Reguilón kölcsönbe távozik, Marcelo marad az első számú opció.

A Real Madrid védelmének bal oldalának kapcsán sok név merült fel. Junior Firpo a Betisből, Alex Grimaldo a Benficából, David Alaba a Bayern Münchenből mind lehetséges opciók voltak, de Zidane Mendy-t akarja.

A francia-szenegáli kettős állampolgár Mendy a francia válogatott tagja, a Lyonhoz pedig 2023-ig köti szerződés, ami azt jelenti, hogy a Madridnak költenie kell, ha meg akarja szerezni őt.

Mendy

A játékos ebben az idényben (ami egyébként a második szezonja a Lyonban) 39 meccsen játszott, ezeken három gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt is jegyez.

Mendy-t egyébként Marcelóhoz hasonlítják. 178 cm magas, bal lábas és kreatív bal hátvéd, aki szeret előre törni, hogy csatlakozzon a támadásokhoz.

A Lyon 22-ese a Barcelona elleni BL-párharc első mérkőzése óta sérült, akkor a 77. percben kellett lecserélni. A Barcelona korábban megfigyelte őt, Lucas Digne helyére szerették volna megszerezni, és bár Eric Abidalnak is kifejezetten tetszett a játéka, végül nem tettek érte ajánlatot.

Persze nem csak a Madrid érdeklődik a játékos iránt, a Sevilla és a Napoli is leigazolná a védőt. Carlo Ancelotti persze tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű korábbi klubját legyőzni a játékos aláírásáért folytatott küzdelemben. A Lyon egyébként 35-40 millió eurót várna Mendy-ért.

Mendy

Zidane kérése volt, hogy Sergio Reguilón tapasztalatszerzés céljából kölcsönbe távozzon, amit a klub elfogadott, így felszabadul a hely az új védő számára.

Reguilón 22 meccsen játszott ebben az idényben, 1796 percet töltött a pályán, 21 alkalommal volt kezdő, ráadásul a csapat egyik ígéretes fiataljaként tekintettek rá. Zidane érkezése óta azonban nem sok lehetőséget kapott.

Marcelónak azonban a gyenge idénye ellenére sem kell aggódnia, Zidane továbbra is töretlenül hisz benne, és minden jel arra mutat, hogy a következő idényben is ő lesz az első számú választás a posztján.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK