Egytől egyig: Getafe – Real Madrid 0-0

A Real Madrid nem tudott nyerni a Getafe otthonában, a madridi kiscsapat így ismét bizonyította, hogy nem véletlenül foglalja el a tabella 4. helyét, mindössze tíz ponttal lemaradva a blancóktól, megelőzve a Sevillát, Valenciát és Bilbaót. Ez a mérkőzés nem a legkellemesebb feladat az értékelés írása szempontjából, de megpróbálunk szubjektív szempontok alapján ismét pontozni.

Csapatok:
Getafe (7)
Nem volt látványos a csapat játéka, de a taktikájukkal lényegében elérték, amit szerettek volna. Pontokat raboltak a tabellán előttük álló csapattól. Mindkét félidőre igaz, hogy az elejét megnyomták, láthatóan megpróbálták hibára kényszeríteni a Real Madrid játékosait azzal, hogy már a blancók védőire is nyomást gyakoroltak. Ezt mindkét esetben negyed óráig csinálták, de a gól elmaradt, így szabálytalanságokkal, néhol meglehetősen kemény belépőkkel próbálták elvenni a vendégek kedvét a támadásoktól. Voltak helyzeteik, de Keylornak, illetve néhány jó ütemű belépőnek köszönhetően ezek nem jártak eredménnyel.

Real Madrid

Real Madrid (6)
Aki szereti, ha nem látványos és izgalmas egy meccs, ráadásul gól sem születik, az most élvezetes 90 percet tölthetett a TV előtt. A lagymatag első félidő után sokan azt vártuk, hogy „szokás szerint” a második játékrészre pörögnek fel a fiúk, majd eldől a meccs, de ez végül nem történt meg. Kapu előtti próbálkozások mindkét játékrészben voltak, de ezek közül semmi olyat nem tudnék felidézni, ami emlékezetes lenne. „Vigyázat, nyomokban szándékot tartalmazhat!” Ez egy jó reklámszlogen lenne a srácok teljesítményére. De ez most kevésnek bizonyult. A legnagyobb problémám talán az volt, hogy hiányzott a csapat karaktere, illetve nem volt egyetlen játékos sem, aki a vezér szerepét magára vállalta volna.

Játékosok:
A mérkőzés legjobbja – Brahim Díaz (8)
Ő volt az egyik játékos a pályán, akin láttam a győzni akarást. Azt gondolom, hogy ez a hozzáállás a megfelelő egy olyan fiatal esetében, aki bizonyítani akar az edzőjének. Mind támadásban, mind védekezésben kivette a részét a játékból, rendkívül bátran futballozott. Folyamatosan kereste az összjáték lehetőségét, visszalépett labdákért, nem félt cselekkel operálni. Többször ugratta ki társait ígéretes helyzetben, a meccs legszebb összjátékaiban is főszerepet vállalt. A cselei, mozdulatai élményszámba mentek, remek videóösszeállítás lesz belőlük. Természetesen hiba lenne azt mondani, hogy tökéletes meccset játszott, hiszen az utolsó passzok többször nem sikerültek, illetve néhány esetben rossz megoldást választott. De nálam a meccs legjobbja egyértelműen ő volt, még akkor is, ha a 71. percben lecserélte Zidane. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz vele jövőre.

Brahim

Keylor Navas (7,5)
A találkozó első negyed órájában semmi dolga nem volt, illetve voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor nyugodtan kimehetett volna az öltözőbe lepihenni, de talán pont ezért is olyan szép teljesítmény az a néhány bravúr, amit bemutatott. A legemlékezetesebb ezek közül talán az a dupla védés, amit a 73. percben láthattunk tőle. Számomra nem kérdés, hogy ki lenne a legalkalmasabb a Real Madrid első számú kapusának szerepére, így nagyon remélem, hogy végül visszanyeri méltó helyét a keretben.

Dani Carvajal (6)
Az első félidőben nem sok érdemleges megmozdulása volt, kicsit úgy éreztem, mintha fejben nem lenne a pályán. Később aztán bemutatott néhány szép szerelést, volt egy nagy távoli lövése, amit a hazaiak kapusa bravúrral védett, illetve a támadásokba is besegített. Nem volt emlékezetes.

Varane (4)
Nem ez volt a francia világbajnok legemlékezetesebb meccse habfehérben, a védelem legszürkébb szereplője volt. A négy védő közül ő volt legkevesebbet játékban, de a 75%-os passzpontosságával is lefelé lógott ki ebből a négyesből. Emlékszem olyan bizonytalanságára, amit a társak gyors segítségének köszönhetően nem büntetett a Getafe. Tőle sokáig azt vártam, hogy a védelem következő vezérévé növi ki magát, de erre most már nem sok esélyt látok. Kell mellé a kapitány.

Varane

Nacho (5)
Sergio Ramos hiányát nagyon megérzi a védelem, ezt ez a középső védő páros tökéletesen szemléltette. Az első félidőt a pályán való jelenlétének jó leplezésén kívül lényegében felesleges szabálytalanságokkal, nem túl elegáns megoldásokkal tarkította. Ő határozottan feljavult a szünet utánra, nagy mentést is mutatott be egy hazai támadás végén, de amikor az ellenfél tizenhatosánál került hozzá a labda, megzavarodott és megmutatta, hogy miért nem csatárként kell számolni vele. A találkozó végéhez közeledve egy teljesen felesleges szabálytalanságot követett el a félpálya közelében, a kapunknak háttal álló játékossal szemben, amiért meg is kapta jól megérdemelt jutalmát, egy sárga lapot. Többször is volt olyan pillanat a meccsen, amikor azt hittem, hogy ő nem fogja végigjátszani a találkozót.

Reguilón (6)
Mintha tükrözve lett volna a pálya másik széle. Vegyesen vonultatta fel a jó és rossz megoldásokat, de többször is hatékonyan segítette a támadások építését, általában csak szabálytalanság árán tudták megállítani. Nem mondom, hogy meggyőzte Zidane-t, de bízom benne, hogy lesz még lehetősége a bizonyításra.

Valverde (6)
A srác nem vitt bele sok extrát ebbe a meccsbe, maradjunk annyiban, hogy hozta a kötelezőt. Begyűjtött egy sárgát, sajnos kint hagyta a könyökét, amit a hazai játékos nagy rutinnal ki is használt. Látszott, hogy nem fél az ütközésektől, de a sárga lapjának begyűjtése után többször is nagy kockázatot vállalt azzal, hogy keményen belement a párharcokba. A középpálya messze legkevesebbet foglalkoztatott szereplője volt a maga 53 labdaérintésével, de passzpontosságban alig maradt el a többiektől. Ezúttal 78 percet kapott a bizonyításra.

Valverde

Casemiro (7,5)
A brazil jó meccset hozott, nem rajta múlott, hogy ez most nem jött össze. Már a találkozó elején is jól szűrte az ellenfél próbálkozásait, ha esetleg hibázott, azonnal igyekezett javítani. Többször mentett fontos pillanatokban, a második félidőben pedig megeresztett egy tőle már megszokott távoli lövést, amit a hazai hálóőr bravúrral hárított. Brahim mellett ő volt a másik, akin láttam az igyekezetet. 108 labdaérintést írhatunk fel a neve mellé, amivel madridi oldalon a legfoglalkoztatottabb játékos címet is elnyerte, passzpontossága pedig közel 86%-os volt.

Isco (5)
Isco megvolt, de a disco most elmaradt. Tőle sokkal többet várnék. Volt néhány ígéretes passza, kiugratta Bale-t és Brahimot is, de jó helyről elvégzett szabadrúgása például rendkívül gyengére sikeredett. A második félidő végén aztán hatalmas hibát követett el. A tizenhatos vonala előtt szinte fejbe rúgta a Getafe támadóját, így komoly helyzethez juttatta a hazai együttest. Szerencsére a kékek nem tudtak élni a lehetőséggel.

Benzema (6)
Az idei gólfelelősünk ezúttal nem tudta áttörni a Getafe védelmét. Volt néhány lehetősége, de vagy a kapus mutatott be bravúrt, vagy egy védő csúszott be az utolsó pillanatban. Érdemes megjegyezni, hogy nagyon sokszor feltűnt a védelemben, visszajárt labdáért, kereste az összjáték lehetőségét. A gólhoz talán akkor járt legközelebb, amikor Bale beadását visszanyúlva is kapura tudta küldeni, de a hazai kapus résen volt. Emlékezetes volt még számomra az, amikor a 82. percben ő futott vissza védekezni és ő szerelte le az ellenfél támadóját.

Benzema

Bale (5)
Gareth sem volt a legélesebb ezen a meccsen, egyáltalán nem játszott látványosan, néhány (eredménytelen) villanáson kívül semmi érdemlegeset nem tudott felmutatni. Igaz, hogy csak 70 percet volt a pályán, de mind a passzok számát (26), mind a passzpontosságot (69,2%) tekintve lefelé lógott ki a csapatból. Lehet, hogy fejben már valahol máshol jár a walesi?

Cserejátékosok:
Asensio (-)
A húsz perc alatt, amit a pályán töltött, nem igazán tett hozzá semmilyen pluszt a csapat játékához.

Lucas (-)
Asensióval együtt lépett pályára, a meccs végére messze a csapat legrosszabb hatékonysággal passzoló játékosa lett (60%). Mondjuk sok passza nem volt (5).

Kroos (-)
A 78. percben állt be, de ő sem tudott lendületet vinni a játékba. Szokás szerint 95%-kal passzolt, de most hiányzott tőle az a plusz, ami a Bilbao ellen megvolt, gondolok itt például a gyönyörű és tűpontos keresztpasszokra, amik akkor megzavarták az ellenfél védelmét.

Kroos

Edzői teljesítmény:
Zidane (6):

Engem rendesen meglepett ezzel a kezdővel, leginkább a támadósor felállításával. Persze a jelenlegi helyzetben és időszakban lehetett számolni azzal, hogy bőven lesz kísérletezés és sok játékosnak fog lehetőséget biztosítani. Brahim játszatása jól sült el, a srác brillírozott ebben a szerepben, tényleg csak az utolsó mozzanat, egy gól hiányzott. A lecserélésével azonban nem értek egyet, nem is láttam, hogy a seg*én venné a levegőt, ráadásul a csapat legjobbja helyett egy nem túl meggyőző Lucast láthattunk a pályán a találkozó végéig. Asensio formába hozása nekem fontosabb lenne, mint a Bale-lel való erőlködés, így én inkább őt játszattam volna a meccs elejétől. Llorente és Ceballos hiányát én személy szerint nem éreztem, szóval emiatt nem tudok rá negatívumokat mondani. Annak pedig külön örülök, hogy nem akart kockáztatni Viníciusszal. A cseréi ezúttal nem váltak be.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…