Zidane: Jövőre a bajnokság lesz a legfontosabb

Holnap ismét bajnoki mérkőzés, ezúttal a Bajnokok Ligája helyre pályázó Getafe ellen. Zidane megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, ahol beszélt a találkozóról, a jövőről és a kapusokról is..

A mérkőzésről
„Egy nehéz mérkőzés vár ránk, kiemelkedő teljesítményre van szükségünk, ha jó eredményt akarunk elérni. Azt akarom, hogy a csapat ismét magas intenzitással játsszon. Az Athletic elleni találkozót erősen zártuk és onnan szeretnénk folytatni holnap. Fizikálisan jó állapotban vagyunk.”

„A Getafe nagyon jó szezont fut, történelmük legjobb idénye ez. A kemény munkájuk kifizetődött. Ennek fényében különösen jól kell teljesítenünk, legalább úgy, mint a hétvégi mérkőzésen. Mindig a győzelemért lépünk pályára, ez holnap sem változik.”

Edzői szerep
„Minden játékos tisztában van vele ennél a klubnál, hogy keményen kell edzenie, ha játszani akar. A szerepem ebből a szempontból nem igazán változott. Egy edzőnek mindig van beleszólása abba, hogy kik érkeznek vagy kik távoznak a csapattól. Az első évben nem volt sok változtatás, de most lesz.”

Vinícius Jr.
„Nem fog játszani holnap, mert még nincs olyan állapotban. Két hónapot kihagyott, türelmesnek kell lennünk.”

Benzema
"Karim nem aggódik sem akkor, ha egyedüli ékként játszik, sem akkor, ha van mellette más is. Nagyon jó formában van, ez a legjobb idénye."

Zidane

A bajnokság
„A következő szezont a lehető legjobban szeretnénk kezdeni. A bajnokságban hétről hétre teljesíteni kell, ezért nagyon fontos már az előszezon is. Ha rosszul kezdesz a bajnokságban, könnyedén hátrányba kerülhetsz, amit nehéz ledolgozni a későbbiekben. A bajnokságot mindenek elé kell helyezni. A következő szezonban ez a fő cél.”

Célkitűzések
„33 alkalommal nyertük meg a bajnokságot. A Barcelona hányszor is? Az elmúlt időben nagyon jól teljesítenek, és mint ellenfél, ezt el is kell ismernünk. De a történelemben a Real Madrid többször emelhette magasba a bajnoki trófeát. Ez nem mentség, csak a helyén kell kezelni a dolgokat. A következő szezonban azon leszünk, hogy változtassunk ezen. Mindig is mondtam, hogy számomra a bajnokság a legfontosabb, mert itt folyamatosan jól kell teljesíteni. Ez a legnehezebb. A Bajnokok Ligájában kevesebb mérkőzést kell játszani. Minden sorozatot meg akarjuk nyerni jövőre.”

A kapusok
„Courtois készen áll. Velünk edzett és játékra kész. Nincs még itt az ideje, hogy a kapuskérdésről beszéljünk. Courtois és Keylor egészséges, Luca sérült. A kapusainknak szerződése van a klubbal, és amit meg kell tennem, az meg fogom tenni. Ez az én felelősségem. A következő évben egyértelmű leszek. Minden megtörténhet. A világ két legjobb kapusa és egy tehetséges fiatal is a rendelkezésemre áll. Az a legnehezebb, amikor egy játékost otthon kell hagynom, miután egész héten keményen edzett. Minden futballista azért van itt, hogy játsszon.”

Érkezők és távozók
„Ha veszel néhány játékost, akkor másoknak távozniuk kell. Jelenleg 25-en vannak a keretben, ezért természetes, hogyha érkezik valaki, akkor lesz távozó is. De ez teljesen normális. Minden csapatnál ezek a kérdések merülnek fel a szezon végén. Változtatni fogunk, de ilyen dolgok megtörténnek más csapatoknál is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…