Zidane: Nem lep meg Benzema teljesítménye

Zinédine Zidane az Athletic Bilbao elleni hazai bajnoki győzelem után is megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját. A francia szakember beszélt a mérkőzésről, de játékosai közül Benzemát, Brahimot és Bale-t külön is megemlítette.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk az első és a második félidőben is, utóbbiban jobban játszottunk, de az előbbit jó iramban kezdtük, csak a gólok hiányoztak. Elégedett vagyok a hozzáállással, mert a mai meccset nagyon jól olvastuk.”

„Ez mindig fontos, ezért is mondom, hogy az első félidővel is elégedettnek kell lennünk. Ha a mai fociban te lövöd az első gólt, minden megváltozik. Aztán még szereztünk kettőt, ráadásul egyetlen lehetőséget adtunk nekik, amikor Williams kapott egy keresztlabdát.

„Remekül játszottunk, nem kaptunk gólt, megteremtettük a különbséget a labdával, de először is védekezésre volt szükségünk. Nagyon koncentráltunk mindenre, amivel az ellenfél gondot okozhatott volna nekünk, a játékosaink pedig a tehetségüknek köszönhetően megmutatták nekünk, hogy mire képesek. Nem tudom, hogy ez volt e a legjobb meccsünk, de a legfontosabb a győzelem.”

Zidane

„Számomra Benzema mai teljesítménye semmin nem változtat, tisztában vagyok vele, hogy milyen játékos, hogy mit tud adni a csapatnak. Ezzel a társai is ugyanúgy tisztában vannak. Amit a gólokkal kapcsolatban csinál, az lenyűgöző, örülök neki. Bíznak benne a többiek, tudja, hogy mindig lehet jobban csinálni, mindig fejlődni akar. Az első góljánál Marco segített neki beadással, Vallejo mentése pedig… Micsoda meccs. Nagyszerű mozdulat volt. Nem lep meg, amit Karim csinál.”

„Nem tudom, hogy ő-e a világ legjobb 9-ese, sok kiváló játékos van, de ha megnézzük, hogy mit vitt véghez az elmúlt tíz évében… Nem tudtam, hogy két gólra van az eddigi legjobb idényétől. Ez azt jelenti, hogy remekül teljesít. Mindenkinek megvan a véleménye arról, hogy ki a legjobb. Számomra ő az, de mindenkinek meglehet a saját véleménye. Sorozatban nyolc góljával most ő a legjobb.”

„Brahim jó játékos. Ismertem korábbról, amit kedvelek benne, az az, hogy amikor megkapja a labdát, azonnal a kapura tör. Szeret összejátszani a többiekkel. Kár, hogy nem talált be a helyzeténél, szerettem volna látni, ahogy gólt szerez. Kár, mert csak 10-12 percet játszott.”

„Bale-nek volt egy helyzete, sajnálom, hogy nem lett belele gól, mert szerettem volna látni, hogy betalál. A füttyszó? Nem fogok ilyen dolgokba belemenni. Ti nyugodtan megkérdezhetitek, de én pedig azt válaszolok, amit akarok.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK