Egytől egyig: Real Madrid – Athletic Bilbao (3-0)

A spanyol bajnokság 33. fordulójában a Real Madrid az Athletic Bilbaót fogadta a Santiago Bernabéu stadionban. Az utóbbi hetek kicsit döcögősebb, kicentizett győzelmei után a madridi közönség végül egy magabiztosabb diadalt láthatott. Lássuk tehát a pontszámokat és értékeléseket, ezúttal is a jól megszokott szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (8)
A csapat ezúttal is megmutatta az első játékrészben, hogy mit nem akarunk látni a továbbiakban. Nyögvenyelős, elképzelés nélküli játék, kemény fizikai küzdelem, aminek a végén nem sikerül fogást találni az ellenfél csapatán. Zidane fiai 2 kapura lövéssel zárták az első félidőt, az öltözőből visszatérve azonban már teljesen más arcát mutatta a Real Madrid. Sokkal intenzívebb, pörgősebb játékot produkálva sikerült gyorsan megszerezni a vezetést, a meccs további részében pedig egy pillanatra sem engedte ki a kezéből az irányítást és a győzelmet a Real. Az mindenképp megnyugtató, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, valamint a 3 találat is meggyőző, és habár Benzemának most nagyon fut a szekér, kíváncsi leszek, hogy jövőre ki lesz az, aki képes a francián kívül gólt szerezni. Mert szükség lesz egy ilyen játékosra, afelől senkinek ne legyen kétsége. 

Athletic Bilbao (4)
Nem sokat mutatott a baszk csapat, viszont az első félidőben sikerült teljesen limitálni a madridiak támadójátékát. Navas kapuja elé nagyon ritkán értek fel, legnagyobb helyzetük a mérkőzés utolsó periódusában volt. Az xG mutatók (1,94 – 0,54) alapján nem tudtak felnőni a Realhoz, mindössze 3 alkalommal találták el a fővárosiak kapuját. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Karim Benzema (9)
3 kaput eltaláló lövés, 3 gól. Benzema a mai napon megmutatta, hogy azért lehet még rá számítani, a bajnokságban a 21. gólját szerezte, ez már most öttel több, mint az utolsó két idényben összeszedett mutatója együttvéve, utolsó 7 meccsén pedig már 10 gólnál tart. Akárhogy is nézzük, jó formában van jelenleg, azt viszont tudomásul kell venni, hogy egyedül azért kevés lesz, ha jövőre 3 fronton kíván helytállni a Real Madrid. Mindenesetre megnyugtató, hogy ő legalább tudja szállítani a gólokat. 

Keylor Navas (7)
Nem igazán volt sok dolga, a meccs nagy részében inkább csak nézte a csapatot, míg a baszk támadók nem látták el feladattal. Egy nagy védést viszont így is bemutatott, amikor a 85. percben védte Iñaki Williams közeli fejesét, ezzel pedig sikerült kapott gól nélkül lehozni a találkozót, ami a védelem korábbi teljesítményét elnézve nagy szó.

Dani Carvajal (6)
Nem találta magát az első játékrészben, inkább rossz teljesítményt nyújtott. Több eladott labdája volt, egyszerűbb passzokat se tudott feltétlen végrehajtani. A második félidőre feljavult, teljesen lezárta a jobb oldalt a Bilbao támadói előtt.

Jesús Vallejo (7)
Ha valakinek, hát neki aztán feltétlen szüksége volt erre a mai meccsre. Mindössze a második mérkőzése volt a bajnokságban idén, egyáltalán nem volt játékban a fiatal spanyol. Mindezek fényében is pozitív meglepetés volt a teljesítménye, ugyanis végig ádáz küzdelmet vívott Iñaki Williamsszel, akit sikerült szinte végig veszélytelen zónában tartani. Nagyon jól időzített szerelései voltak, több alkalommal jól lépett ki a védelemből, hogy megakassza az ellenfél támadásait. 

Raphaël Varane (7)
9 tisztázással a csapat legjobbja, valamint egyértelműen a védelem vezére volt a francia világbajnok. Ezúttal nem látszott rajta bizonytalanság, valamint játékszervezői képességét is megcsillogtatta, ugyanis 11 hosszú átadásából 10 pontos is volt. 

Marcelo (5,5)
Szerintem ez most egy gyengébb teljesítmény volt tőle. Védekezésben nem igazán kellett részt vállalnia az ellenfél gyengébb játéka miatt, viszont támadásban minden alkalommal hiányzott egy kicsi plusz. Mindössze 76 %-os pontossággal passzolt, 9-ből 1 hosszú passza volt pontos. Több alkalommal is gólt szerezhetett volna, nagyobb helyzetei is voltak, viszont egyet sem sikerült gólra váltania. Nehéz szezon ez számára is, de bízom benne, hogy jövőre visszatalál a helyes ösvényre. 

Casemiro (6)
Ma nem igazán állították lehetetlen feladat elé a baszk játékosok, 2 szerelést és 5 tisztázást tud felmutatni a brazil. A támadásokban nem tudott proaktívan részt venni, leginkább Modrićot és Kroost szolgálta ki. 

Toni Kroos (7)
A madridi középpálya legjobbja volt, a második félidőben nagyon hatékonyan szervezte a játékot, ritmust adott a passzjátéknak. Az utóbbi meccsek legjobbját adta a német, jól szolgálta ki a társakat. Könnyen szerezhetett volna egy gólt is, a befejezésébe viszont beleléptek a baszk védők.

Luka Modrić (6)
Az első félidőben látványosan szenvedett a horvát, több eladott labdája volt, valamint feltűnően nem tudott mit kezdeni a kemény, fizikai játékkal. Az öltözőből kijőve azonban sikerült feljebb kapcsolnia neki is, ezt követő 3 kulcspasszával a csapat legjobbja volt, valamint az ő szögletéből született a második gól. 

Marco Asensio (7)
Végre láthattunk egy csipetnyi varázslatot Asensiótól, aki egyre magabiztosabb játékot produkál. Nyilván neki is jót tett Zidane visszatérése, a francia mester nyíltan kedveli a játékát. A bizalmat ezúttal is meghálálta, a bal oldalon igyekezett megbontani a bilbaói védelmet, valamint ő varázsolta Benzema fejére a labdát a vezető gólnál, de ezen felül 2 kulcspasszt is bemutatott.

Lucas Vázquez (6,5)
A 2 kulcspasszos mutatót ő is fel tudja mutatni, habár támadásban nem mindig hozott jó döntéseket. Ami viszont sok játékos fölé emeli, az a mentalitása. Ez a srác pályára lép, és brutális mennyiségű munkát rak le az asztalra. Övé volt a legtöbb sikeres szerelés, rendszeresen segít be a védekezésbe, fel-alá robotolva a jobb oldalon. A 70. percben végül Gareth Bale váltotta. 

Cserejátékosok

Isco (5,5)
Bő 25 percet kapott Zidane-tól, ezúttal viszont nem igazán sikerült neki megváltani a világot. Kicsit beleszürkült a mezőnybe beállása után. 

Gareth Bale (6)
Sikerült kicsit felrázni a támadójátékot beállása után, valamint könnyen góllal is zárhatta volna a találkozót. Végül "csak" egy gólpasszra futotta, a szituációt jól felismerve a jobb helyzetben álló Benzema elé tálalt a harmadik gól előtt.

Brahim Díaz 
Pár percet kapott csak, a közönség viszont egyik megmozdulását nagy tapssal jutalmazta. Kis szerencsével gólt is szerezhetett volna. 

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (7)
Az első félidő elképzelés nélküli játéka szerencsére nem tartott 90 percig, az öltözőben pedig sikerült felráznia a csapatot. Lehetőséget adott az eddig mellőzött Vallejónak, de alapvetően egy elég erős kezdőt küldött pályára. Azért az első félidős zárlatokon még javítani kell, ugyanis a legtöbb összecsapáson könnyen megbosszulhatja magát, hogy csak 45 percen keresztül játszik a Real. Kíváncsian várom, hogy ténylegesen milyen változásokat eszközöl a nyáron, az új játékosok hogyan illeszkednek majd a csapatba, esetleg játékrendszert vált-e a francia mester. Mindenesetre ezt a találkozót sikerült végül magabiztosan behúzni, további 5 meccse van a szakmai stábnak, hogy levonják a tanulságokat a nyár előtt.
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK