Benzema: Örülök a góljaimnak, de a legfontosabb a három pont megszerzése

Az Athletic Bilbao elleni győzelem után Karim Benzema, Marcelo és Vallejo válaszolt az újságírók kérdéseire.

Benzema:
„Nagyon örülök a góljaimnak, de a legfontosabb az, hogy megszereztük a három pontot. A világ legjobb csapatában játszunk, a célunk az, hogy címeket nyerjünk. Ez nem volt valami nagyszerű idény, nehéz helyzetben vagyunk, de a végsőkig fogunk küzdeni, megpróbáljuk megnyerni a hátralévő meccseinket. Fontos győzelmet arattunk egy erős csapat ellen. Nagyszerű második félidőnk volt, gólokat lőttünk, de nem kaptunk egyet sem.”

„Azért vagyok itt, hogy hozzátegyem a saját részemet a csapat játékához. Csatárnak lenni sok dolgot jelent, nem csak a gólszerzést. A Real Madrid 9-eseként játszom, ma ebben a pozícióban voltam, mivel ezt a játékrendszert alkalmaztuk. De nem zavar, ha van mellettem még egy csatár.”

Benzema

Vallejo:
„Kulcsfontosságúak voltak az edző által eszközölt változtatások a félidő után. Jobban tudtuk irányítani a játékot, elégedettnek kell lennünk, mivel nagyobb intenzitással jöttünk ki a második félidőre, ami az eredményjelzőn is megmutatkozott.”

„Eléggé mélyen tanulmányoztuk a Bilbaót. Tudtuk, hogy veszélyes labdákat lőnek majd a tizenhatosunkon belülre, hogy a lehető legtöbbet akarják majd kihozni a kipattanó labdákból, ahogy azt is, hogy Williams megpróbál mögénk kerülni, de jól felkészültünk ezekre.”

„Íñigo Cordoba bejátszotta a labdát, a célom pedig az volt, hogy előbb odaérjek, mint Iñaki Williams, a csapattársaim pedig az ellentámadásból gólt szereztek. Ez egy olyan helyzet volt, ami maximális erőbedobást igényelt, a földre kellett kerülnöm, hogy felszabadítsak.”

„Örülök, hogy segíthettem a csapatot. Jól dolgoztam edzéseken, jó formában vagyok. Örülök a győzelemnek. Meg kell köszönnöm a csapattársaimnak, mivel azok után, hogy olyan sokáig távol voltam, segítettek túllendülni a nehézségeken.”

„Bale nagyon erős és igazi profi, valódi példakép. Remekül dolgozik az edzéseken.”

Marcelo:
„Nem akarjuk, hogy véget érjen az idén, mindent bele kell adnunk a mezért, hogy a lehető legmagasabbra juttassuk a Real Madridot. Nagyon nehéz idényünk volt, de mindannyiunknak mennie kell előre a Real Madrid címeréért.”

„Az idény végére már nem játszhatunk címekért, de mindig motiváltnak kell lennünk. Mindent beleadtunk, a második félidőben pedig sokkal jobban sikerültek a dolgok, mint az elsőben.”

Marcelo

„Mindannyian tisztában vagyunk Karim képességeivel, hogy mit ad a csapatnak, ő az egyik vezérünk, én pedig nagyon örülök a góljainak. De abban is biztos vagyok, hogy ő jobban örül a győzelemnek, mint annak, hogy háromszor betalált.”

„Teljes mértékben a csapatra koncentrálok. Nem volt negatív hatással rám semmi, ami ebben az idényben történt, végeztem a munkámat, hogy kivegyem a részem. Függetlenül attól, hogy játszottam-e, mindig ott voltam a csapattársaim számára. Az, hogy játszol-e vagy nem, szintén a futball része, hozzá tartozik egy idényhez, de sosem hagytam abba a munkát, mindig segítettem.”

„Mindenki tudja, hogy mennyire szeretek játszani és edzeni ezekben a színekben. Túl sokat beszélnek azok, akik a klubon kívül vannak. A Real Madrid az otthonom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK