Zidane: Beszélni fogok a vezetőséggel, hogy milyen típusú játékosokat akarok

Zinédine Zidane beszélt a VAR-ról, Odriozola sérüléséről, Vinícius fejlődéséről, de Bale és a kapuskérdés is szóba került.

Az Athleticről: „Egy olyan gárda ellen lépünk pályára, akik nem sok meccset veszítettek a közemúltban. Sokkal jobban játszanak, mint az idény elején. A Bilbao remek csapat, mindig is nehéz volt ellenük játszani. Biztos vagyok benne, hogy megnehezítik a dolgunkat, de pont ezért a meccs kiváló fejlődési lehetőség lesz a mi csapatunknak. Nyerni akarunk otthon, és jobban játszani. Készen állunk rá, hogy jobb teljesítményt mutassunk. Meg akarjuk nyerni a meccset. Otthon játszunk, ezért mindenképp újra nyernünk kell. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy a hétközi edzésen mutatott formánkat át tudjuk menteni a pályára is. Nem aggódom, bár tény, hogy az edzéseken jobban szerepelünk, mint ahogy játszunk. Hat mérkőzésünk van hátra, hogy javítsunk ezen. Egyre jobbak vagyunk, az edzéseken is ezt tapasztalom.”

VAR: „Ez a rendszer fog még fejlődni, hiszen csak nemrég vezették be. Ami egyelőre furcsának tűnik, azok a visszajátszások. Néha nem ugyanazt látjuk, vagy éppen nem a megfelelő visszajátszást mutatják a bírónak. A VAR rendeltetése éppen az lenne, hogy egyértelműsítse a dolgokat, és csökkentse a játékvezetői tévedések számát. Aztán mégis a bírón múlik, hogy miként értelmezi a látottakat. Idővel jobb lesz ez, és mind abban reménykedünk, hogy egy nap minden szereplő számára tökéletes lesz.”

Odriozola sérülése: „Frusztrál minket az elvesztése, főleg mert egy csúnya sérülésről van szó. A kulcscsontja sérült, ma délután fogják megvizsgálni. Nem hiszem, hogy ebben a szezonban még láthatjuk a pályán. Reméljük, jól sikerül az operáció, és gyorsan visszatérhet közénk. De az biztos, hogy csak a következő idényben játszhat újra.”

Vinícius fejlődése: „Örülök, hogy visszatért közénk, de óvatosnak kell lennünk, hiszen két hónapot hiányzott. Keményen kell dolgoznia, napról napra. Nem akarjuk siettetni a visszatérését. Megmutatta már, mit tud, ő a jövő embere, ráadásul még csak tizennyolc éves. Örülök, hogy itt van velünk.”

Vinícius Jr., Real Madrid, training

Bale: „Nem beszéltünk a jövőjéről, és most nem is fogunk. Most csak a holnapi meccs érdekel minket, semmi más.”

Mentális állapot: „Boldog vagyok, a játékosok pedig szeretnék jobban végezni a munkájukat, szóval mindannyian koncentráltak vagyunk. Ezek a játékosok, különösen ennél a klubnál, mindig a győzelemre gondolnak. Ebben az évben már semmit nem fogunk nyerni, és ez mindent nehezebbé tesz. Egy hónapunk van még hátra, amikor tétmecseket játszhatunk, és ez idő alatt mindent ki fogunk adni magunkból. Fejben most itt vagyok, de a következő szezonra is tartalékolom az energiámat. Egyáltalán nem égtem ki.”

Erősítések: „Kérdezhetitek, de úgysem fogok rá válaszolni. Nem tudok konkrét nevekről. A jövőbe tekintünk, de csak akkor fogunk erről beszélni, ha itt lesz az ideje. Most azokra a csapatokra kell gondolnunk, akik ellen még pályára lépünk, semmi többre. Tudom, hogy mit szeretnék, és beszélni fogok a vezetőséggel, hogy milyen típusú játékosokat akarok, de nem most. Minden a piactól függ. Lesznek változtatások, a játékstílusban is.”

Távozók: „Egy valamit mondok, és a média máris arról fog beszélni napokon át. Nagyon jó játékosaink vannak, a világ legjobbjai játszanak itt. Mindig a legjobbakat keressük. El kell fogadnunk, hogy nem ez volt a legjobb évünk, de szeretnénk változtatni  Nem tudom még, hogy fog sikerülni. Mindegyik játékosunknak szerződése van. Akkor fogunk a távozókról beszélni, ha itt lesz az ideje. Ennek is megvan a maga ideje. Bármi megtörténhet.”

Gareth Bale, Brahim Díaz, Real Madrid, training

Kapusok: „Őszintének kell lennünk velük, és én az is leszek. Meglátjátok majd, hogyan döntünk. Courtois-nak voltak problémái, de most már jobban érzi magát, hétfőn szerintem már a csapattal lesz.”

Asensio: „Tudjuk, milyen játékos és mekkora tehetség. Még mindig fiatal. Mindenki nehéz szezonon van túl, nem csak ő. Nekem úgy tűnik, jó formában van, koncentrált, fejlődni szeretne, és ez az, amiben mi igyekszünk neki segíteni.”

Vallejo: „Megérdemli a játékidőt, ahogy mindenki, ő is meg fogja kapni a lehetőséget. Meglátjuk, erre mikor kerül sor. Minőségi játékos, az egyetlen probléma vele a sérülékenysége, amióta itt van.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…