Carvajal: Nem vagyunk elégedettek a döntetlennel

Három Real Madrid-labdarúgó nyilatkozott a Leganés elleni bajnoki lefújását követően.

Dani Carvajal
„Nem vagyunk elégedettek a döntetlennel és az egy ponttal. Egyrészt mert győzni szerettünk volna, másrészt pedig mert megvoltak a helyzeteink, csak nem tudtuk őket kihasználni. Nehéz átélni, hogy semmilyen sikerben nincs részed az idény során. Az elvárások olyan magasak, hogy egy ilyen helyzetben mindenkit és mindent meg fognak kérdőjelezni az emberek. Meg kell őriznünk a professzionalizmusunkat, és mindent megtenni a győzelemért a hátralévő hat mérkőzésen. Jó lenne, ha be tudnánk gyűjteni az összes megszerezhető pontot. Meg kell szereznünk a második helyet.”

„Furcsa érzés, hogy szinte tét nélkül kell végigjátszanunk a mérkőzéseket. Ami engem illet, ennek ellenére is próbálom élvezni a játékot, hiszen ez a hivatásom. Imádom a futballt.”

„Az edző azt mondta a félidőben, hogy sokkal gyorsabban kell járatnunk a labdát a védelmük körül, hogy hibát találjunk a gépezetben. A második játékrészben aztán valóban sokkal több helyzetet tudtunk kialakítani.”

​​​​​​​„Benzema? Fantasztikus szezonja van, csak gratulálni tudok neki. Az eddigi meccseken ő volt a legkiemelkedőbb játékosunk.”

Keylor Navas
„Ez mindannyiunk számára egy kemény, nehézségekkel teli szezon. Úgy léptünk pályára, hogy mindenképpen megszerezzük a győzelmet, de a meccs túl komplikáltan alakult. Elszomorít minket ez a helyzet. Nagy rajtunk a nyomás, de ez semmiképpen sem lehet kifogás. Mentálisan készen kell állnunk bármilyen helyzetre, éppen ezért fogunk minden tőlünk telhetőt megtenni a szezon hátralévő részében. Ha a büszkeségünket és a címer iránt érzett szeretetünket ki tudjuk vinni a pályára, az többet ér, mint bármilyen trófea.”

„A jövőm? Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindig megválaszthatom, mit szeretnék tenni. A Real Madridhoz köt a szerződésem, szeretném itt folytatni, de senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő. Meglátjuk, ha eljön a megfelelő idő.”

Nacho
„Folyamatosan birtokoltuk a labdát, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. Zidane azt mondta nekünk a félidőben, hogy túl lassan járatjuk a labdát, így a második játékrészben megpróbáltunk magasabb fokozatra kapcsolni. A Leganés kapuját bevenni nem egyszerű feladat. Jó teljesítményt nyújtottunk, habár ez nem volt elég a győzelemhez.”

„Nem vagyunk hozzászokva a jelenlegi helyzethez, hogy már nincs olyan trófea, amiért harcban lennénk, de ilyen a futball. Egyszer fent, egyszer lent. Úgy gondolom, hogy a csapat játékosai a nehézségek ellenére is mindent beleadnak, és bizonyítják az értéküket. A Real Madridnál minden meccs különleges, ezért nem mondhatjuk azt, hogy félvállról vesszük a hátralévő összecsapásainkat. Ez tiszteletlenség lenne, emellett pedig meg kell próbálnunk a lehető legjobb helyen végezni a tabellán. A második pozíció megszerzése nem lehetetlen feladat. Mindent bele kell adnunk.”

„Benzemának fantasztikus éve van, rengeteg gólt szerez. Ha ki kellene emelni valakit a csapatból, ő lenne az.”

„Gyenge védekezés? Való igaz, hogy egyikünk sem kifejezetten remekelt ezen a téren az idei szezonban. Sok olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…