Zidane: Cristiano elment, ezen nem tudunk változtatni

Zizou a Leganés elleni bajnoki előtt is megosztotta gondolatait a spanyol média képviseletével.

Az ellenfélről: „Olyan ellenfélre számítok, amely motivált, agresszív, és le akarja győzni a Real Madridot, hiszen jó szezont futnak. Vannak szép elemei a játékuknak, amely nem csak agresszióból és fegyelmezett védekezésből áll. Arra számítok, hogy a Leganés mindent bele fog adni, épp ezért nagyon jó teljesítményt kell az asztalra raknunk, ha pontokat akarunk szerezni.”

A játékosok: „A legjobb dolog, hogy az idény vége közeledtével sem akar senki bujkálni, minden játékosom játszani szeretne, ezért jó edzésmunkát végeznek. Mindenkire számíthattam a hét során, a két-három sérült kivételével. Ugyanakkor nem könnyű motiváltnak maradni, ha már nincs esély egyetlen cím megszerzésére sem. Oda kell viszont érnünk a második helyre, az sok dolgon változtathat még.”

Edzésmunka: „Hosszú hetünk volt, sok edzéssel, de ez pozitív dolog. Megragadtunk minden lehetőséget, hogy dolgozhassunk a játékosok erőnlétén. Ha rendelkezésedre áll egy ilyen hét, akkor rendelkezésedre áll a munkához szükséges elegendő idő is. Ha három mérkőzésed van egy hét alatt, akkor nincs időd fejleszteni a dolgokat. Ami a hétfői meccset illeti: más is játszott már hétfőn, most rajtunk a sor.”

Kroos nem edzett: „Toninak gyomorbántalmai vannak. Nem volt jó éjszakája, nem tudott megjelenni a mai edzésen sem. Meglátjuk, hogy javul-e a mai vagy a holnapi nap folyamán, az viszont bizonyos, hogy nem volt elég jól ahhoz, hogy eddzen ma.”

Benzema: „Bárki mellett képes játszani, hiszen a jó játékosok együtt tudnak működni. Karim egy különleges játékos, nem tradicionális 9-es. Nagyon sok mindenre képes a pályán. Tud gólokat szerezni, ahogy azt egy 9-estől elvárja az ember, de képes arra is, hogy jól működjön együtt a többi játékossal.”

Marcos Llorente: „Meglátjuk, hogy mi történik a következő idény előtt. Nagyon régóta ismerem őt, dolgoztunk már együtt a Castillánál is, és folyamatosan fejlődni tudott. Arra van szüksége, hogy többet lehessen a pályán, hiszen ez előnyére válik. Emlékszem, hogy szuper idénye volt, amikor folyamatosan a pályán lehetett az Alavésben.”

Bale: „Ugyanazt várom el tőle, mint a többiektől. Hét mérkőzésünk van hátra, lesznek változások a kezdőcsapatban, de számítok rá. Ez minden.”

Courtois sérülése: „Nem érzi jól magát. nem arról van szó, hogy kisebb fájdalmat érez, több sérüléssel is küzd. Amíg ez a helyzet fennáll, addig jobb, ha nem kockáztatjuk a játékát.”

Kroos formája: „Nagyon jó játékos, kulcsszereplő a csapatban. Nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. Öt éve van itt, az elmúlt évek során nagyon sok jó dolgot vitt véghez. Hidegvérű játékos, ezért nem érzi a rá nehezedő nyomást. Toni olyasvalaki, akit mindig is kedveltem. Sokat beszélnek róla, és ez nem is fog változni, pont úgy, mint a többi játékosom esetében. Minden játékosom nagyszerű és fontos is. Az egyetlen dolog, amit el tudok mondani a jövővel kapcsolatban, hogy lesznek változások. Mivel ezek nem most, hanem az idény végét követően történnek majd meg, ezért nem beszélhetek most róluk. Meglátjuk, hogy mi fog történni, illetve hogy ki fog velünk maradni. Toni játszani fog az előttünk álló mérkőzéseken.”

Beszélgetés a játékosokkal a jövőjükről: „Le fogunk ülni beszélgetni, de nem most. Még várnak ránk mérkőzések. Eljön majd az ideje a beszélgetésnek is. Nem fogjuk engedni, hogy mindannyian távozzanak, de nem árulom el, hogy kik nem lesznek itt a következő idényben.”

Cristiano Ronaldo: „Ez egy olyan helyzet, amin nem tudunk változtatni. Cristiano elment. Igazolhatunk bárkit, az nyilvánvaló, hogy senki sem fogja ugyanazt csinálni, amit Cristiano csinált Madridban. Ez az élet rendje. Cristiano nagyszerű dolgokat vitt véghez ennél a klubnál, és mindannyian örültünk a teljesítményének. Most azonban egy új fejezet nyílt a pályafutásában. Belefáradtam már, hogy mindig magamat kell ismételnem: nem nyerünk semmit sem idén, de megpróbálunk a lehető legjobb helyen végezni. A célunk, hogy odaérjünk a második helyre.”

A Leganés elleni kupafiaskó: „Nagyon nehezen éltem meg, az én hibám volt. Nagyon fájdalmas volt a vereség és a kiesés a győztes első meccset követően. Nem tetszett a hozzáállásunk azon az estén.”

Vinícius: „Csak tavaly nyáron csatlakozott a csapathoz, még nagyon fiatal. Remélem, hogy visszatérhet az idény vége előtt. Jól érzi magát, már a szabadban edz, de lépésről lépésre halad. Hamarosan újra velünk fog dolgozni.”

Isco: „Sok olyan játékosunk van, akikből pénzt lehetne csinálni, hiszen mindannyian nagyon jók. Sok olyan klub van a világon, amelyik szeretné megszerezni a Real Madrid játékosait, ez nem újdonság. Isco egy fontos játékos, kedvelem őt. Meglátjuk, hogy mi történik vele a következő idény előtt. Mind tudjátok, hogy mi a véleményem róla, többet nem fogok elárulni.”

A Bajnokok Ligája megreformálása: „Nem tudom, hogy mi történik majd a jövőben. Sok pletykát hallani, de mindig is úgy véltem, hogy nem egyszerű bejutni a Bajnokok Ligájába. Lenyűgöző érzés bejutni ebbe a sorozatba azoknak a kluboknak, akik korábban még nem jutottak el idáig. Ami a változásokat illeti, meglátjuk… szükség van az egyensúlyra.”

Az angol klubokban rejlő potenciál: „Nem hiszem, hogy a spanyol klubok uralkodásának vége lenne, de az angol csapatok mindent megtesznek idén a győzelem érdekében. A Premier League folyamatosan fejlődik, az ottani edzők valami egészen új dolgot hoznak a bajnokságba. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a spanyol klubok elveszítik a jelenlegi helyzetüket a világfutballban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK