Hivatalos közlemény: Megvan a stadionfelújítási projekthez szükséges hitel

A klub hivatalos közlemény formájában adta hírül, hogy aláírták a hitelhez szükséges papírokat.

A Real Madrid igazgatótanácsa április 12-én (pénteken) ült össze – az Általános Közgyűlés delegáltjai által átnyújtott felhatalmazás birtokában –, hogy jóváhagyja a Santiago Bernabéu stadion átalakításának költségvetését. Ez egy összesen 575 millió eurós hitel elfogadását jelenti, 30 éves futamidőre, évenkénti fix 2,5%-os kamatlábbal.

A költségvetés struktúráját az építési munkálatok előrelátható ütemterve szerint alakították ki. A kölcsönösszeg első részletének visszafizetésére egy hároméves halasztási időszakot állapítottak meg a felek, ami azt jelenti, hogy a Real Madrid 2023. július 30-án kezdi el teljesíteni az adósságszolgáltatási kötelezettségeit évi 29,5 millió euróval, egészen a 2049. július 30. napját jelentő lejárati dátumig.

Kiemelendő, hogy a Real Madrid jelzálog beépítése vagy egyéb financiális egyezmény megkötése nélkül zárta le az üzletet. Így a klub a megszokott módon tudja folytatni működését, anélkül, hogy hátrányos helyzetbe kerülne a munkálatok finanszírozása miatt.

Az átépítésekből származó új bevételek nemcsak fedezni fogják az építési költségeket, de egyben rendszeres bevételi forrássá is válnak majd, elősegítve azt, hogy a Real Madrid megőrizhesse sportszakmai és gazdasági vezető pozícióját az elkövetkezendő évtizedekben.

A költségvetés megszavazása a lépcsőfokot jelenti a város szívében elhelyezkedő stadionunkra tervezett autentikus építészeti innovációig vezető úton, amely a városi környezetet is javítja majd. Az új, avantgárd Santiago Bernabéu egy univerzális jelképpé fog válni, egy hivatkozási ponttá a 21. századi stadionok építésekor szerte a világon. Modernebb, kényelmesebb és biztonságosabb lesz, a szórakoztatásra tervezve üzletekkel és a legújabb technológiai fejlesztésekkel felszerelve. Az Új Santiago Bernabéu kétségkívül a jövő digitális stadionja lesz.

A múzeum területe is jelentősen megnő, teljesen megújul az egész részleg, a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák majd (pl. virtuális valóság). A stadiontúra egy panorámatúrával is kiegészül majd, ami a teljes stadion körbejárhatóságát biztosítja, pihenőhelyekkel és éttermekkel tarkítva. A túra kétségkívül egy jelentős turisztikai látványosság lesz mindenki számára, aki meglátogatja Madrid városát.

A lezárás napján a finanszírozási struktúra nem nyilvános „befektetési fokozat” minősítést kapott két világhírű hitelminősítő ügynökségtől, a Fitch Ratingstől és az DBRS-től.

A Key Capital Partners a Real Madrid pénzügyi tanácsadójaként és a finanszírozási projekt koordinátoraként működött közre. A finanszírozási struktúrát a J.P. Morgan és a Bank of America Merrill Lynch alakította ki, együttműködve a Banco Santanderrel és a Société Généralevel. A tranzakció közvetítője a CaixaBank lesz.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK