2020. August 5., Wednesday

Casemiro: A Real Madrid keretét mindig a világ legjobb játékosai alkotják

  • É. Csongor (Veidt)
  • April 11, 2019, 2:57 p.m.
A brazil középpályás egy Nordic Life-promóciós eseményen válaszolt az újságírók kérdéseire ma reggel.

A szezon hátralévő része: „Van még hét meccsünk a bajnokságban, ahol kifogástalan munkát kell végeznünk. Ez a klub megköveteli tőlünk, hogy mindig a maximumot nyújtsuk. Ez a kötelességünk. Ha meg tudnánk nyerni ezt a hét találkozót, akkor azzal visszaállítanánk a Madrid-mez által képviselt büszkeséget. Ha a Barcelona szerzi meg a bajnoki címet, akkor gratulálni fogunk nekik, de mi elsősorban saját magunkkal foglalkozunk.”

„Amikor kölcsönbe kerültem, az volt a legnagyobb motiváció számomra, hogy a visszatérésem után a Real Madridnál maradhassak. Minden egyes nap, amit eltöltök ennél a klubnál, az egy valóra vált álom. A meccsek és az edzések is. Úgy is mondhatnám, hogy az az életcélom, hogy minél több trófeát nyerjek a Real Madriddal. Amikor 20 éves voltam, még arról sem mertem álmodozni, hogy akárcsak egy barátságos meccsen pályára lépek a Real Madrid játékosaként.”

Benzema dicsérete: „Ő egy olyan kilences, aki egy tízes (irányító támadó középpályás – a szerk. kieg.) szemléletével rendelkezik. A mostani a legjobb szezonja, amióta én a Real Madrid játékosa vagyok. Nem láttam még tőle hasonlót. Játékosként és emberként is csak jót tudok mondani róla, nagyon lojális és kedves srác. Megérdemli a dicséretet.”

Marcelo: „Ennél a klubnál együtt győzünk és együtt veszítünk. Még ha voltak is gyengébb meccsei, Marcelo egy fantasztikus labdarúgó, akit öt hónappal ezelőtt a világ legjobb balhátvédjének választottak. Én személy szerint még mindig annak tartom őt. Mindannyian hibázunk és mindig lesznek kritikus hangok, de azt kérem mindenkitől, hogy tisztelettel beszéljen azokról a játékosról, akik négy BL-trófeát nyertek. Biztos vagyok abban, hogy hamarosan ismét a legjobbak között emlegetnek majd minket. Mindig azt mondom a szurkolóinknak, hogy most csak erőt gyűjtünk a folytatáshoz. A Real Madrid mindig erősebben tér vissza.”

Vinícius Jr. és a nemzeti csapat: „Vinícius bebizonyította, hogy egyértelműen megüti a Real Madrid szintjét. Aki pedig képes erre, az a világon bármelyik másik klubcsapatban vagy válogatottban is megállja a helyét. Reméljük, hogy sikerül felépülnie a Copa Américára. Érdekes véletlen, hogy pont fehér mezben fogunk játszani azon a tornán.”

Bale: „Gareth egy tapasztalt játékos, aki bármilyen helyzettel képes megbírkózni. Előbb-utóbb mindenki megérti, hogy ez a világ legnagyobb klubja, s ez azt jelenti, hogy hatalmas rajtunk a nyomás. Ha a szurkolók kifütyülnek valakit, azzal tulajdonképpen mindannyiunkat kifütyülik, mert mi nem játékosokban gondolkodunk, hanem egységben, csapatban. A fütyülés rosszul esik az adott játékosoknak, ugyanakkor a többieknek is. Bale-nek talán nem ez volt a legjobb idénye, de ismét csak azt mondom, hogy nem szabad elfelejteni, hány trófeához segítette már hozzá a csapatot, és hány gólt lőtt már az itteni pályafutása alatt.”

Erősítések: „A Real Madrid keretét mindig a világ legjobb játékosai alkotják. Az igazolásokat nem én intézem, hanem az elnök úr és a csapata. Hazard és Pogba? Olyan futballistákat nem fogok véleményezni, akik nem hozzánk tartoznak. Bármelyik nagyszerű játékost szívesen látjuk itt, de ez a keret így is fantasztikus. Neymar? Én nem tudom megítélni, hogy lehetetlen-e őt leigazolni. Ez ismét csak az elnök úrra tartozik. Neymar nemrég azt mondta, hogy boldog Párizsban. Ezt tiszteletben kell tartanunk.”


Hozzászólások

Tabella