Nacho: Furcsa tét nélküli mérkőzéseket játszani

Zinédine Zidane mellett Nacho, Valverde és Reguilón is válaszolt az újságírók kérdéseire, értékelve az Eibar elleni győzelmet.

Nacho

A mérkőzésről: „Az első félidő olyan volt, mint a közelmúlt mérkőzései. Nem tudom, hogy a hozzáállásunk, vagy az önbizalmunk miatt. Ez megbosszulja magát, ezért nincsenek tiszta elképzeléseink. Ma azonban tudta a csapat, hogy miképp kell reagálni a helyzetre, harcoltunk, majd győztünk. Nincs problémánk a motivációval, hiszen a Real Madrid címerének védelmezése már önmagában is elkötelezettséget jelent, éppen ezért mindig bele kell adnunk a tudásunk legjavát. Ugyanakkor igaz, hogy furcsa tét nélküli mérkőzéseket játszani.”

A csapat: „Ennek a csapatnak igazi karaktere van. Az edző elmondta a szünetben, hogy vissza kell nyernünk a koncentrációnkat. Tudjuk, hogy ez egy nehéz pillanat, ez kívülről is látszik. Győztes csapat vagyunk, nagyszerű játékosokkal, ezért megpróbálunk visszatérni. A második félidőben nagyszerűen játszottunk. Szükségünk volt a hitünkre. Saját magunk tettünk komplikálttá a mérkőzést egy kemény csapat ellen, de jól reagáltunk.”

Benzema: „Látványos formában van, ez az egyik legjobb éve. Nagyszerű a kapu előtt, remélem, hogy ez évekig így marad majd. Lenyűgöző góllövő, aki arra készteti a csapatot, hogy érte is játsszon.”

Bale: „A gúnyolódás és az elégedetlenkedés hatással van ránk. Mi is csak emberi lények vagyunk, azt szeretnénk, ha a szurkolók mellettünk állnának. A Bernabéu nagyon igényes. A nehézségeknek köszönhetően igazi bajnokok vagyunk, minden egyes edzésen hajtanunk kell, hogy a szurkolókat újra magunk mellé állítsuk.”

Valverde

A mérkőzésről: „Fontos győzelmet arattunk. Folytatnunk kell a harcot a klub címeréért, a Real Madridot újra a lehető legmagasabbra kell juttatnunk. Az első félidőben nem játszottunk jól, de visszajöttünk a meccsbe második játékrészben. Sokkal magabiztosabbak voltunk, megmutattuk, hogy mi vagyunk a Real Madrid.”

Benzema: „Nagyszerű játékos, aki ezt bizonyítja is minden egyes nap, nem csak a mérkőzéseken. Nagyon keményen edz, ráadásul nagyszerű csapattárs. Gratulálnunk kell neki a gólok, valamint a kiváló védekező munkája miatt is.”

Zidane beszéde a szünetben: „Azt mondta, hogy harcoljunk együtt, valamint bátorítsuk egymást, amikor a dolgok nem a várakozásoknak megfelelően alakulnak. Erősebben léptünk pályára a második félidőben, jobban járattuk a labdát, magabiztosabbak voltunk. Az első félidőben jobban kellett volna teljesítenünk, hiszen a Real Madrid soha nem veszítheti a győzelem iránti motivációját. Minden egyes labdáért harcolnunk kell.”

Saját jövője: „Minden egyes lehetőségből előnyt kell kovácsolnom. Mindannyian nagyon keményen dolgozunk minden egyes nap, hogy készen álljunk, amikor megkapjuk a lehetőséget. A jövőm a klub kezében van, én csak arra törekszem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Szeretném a legtöbbet kihozni ebből az extrém lehetőségből. Szeretném megmutatni, hogy miért akarok itt maradni. Próbálok a következő mérkőzésekre koncentrálni, bizonyítani akarom a klubnak, hogy jó formában vagyok. Mindig is arról álmodtam, hogy a Real Madrid játékosa leszek, ezért megpróbálom élvezni ezt az élményt.”

Reguilón

A mérkőzésről és a csapatról: „Profik vagyunk, tudjuk, hogy hogyan kell reagálni a különböző helyzetekre. Úgy léptünk pályára, hogy a végsőkig harcolni fogunk, és így is tettünk. Mindig hiszek magamban, büszkének kell lennem az általam végzett munkára. A versenyhelyzet mindig pozitív, én pedig még fiatal vagyok. Profik vagyunk, bármi is történik, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy milyen szezonunk volt. Ennek ellenére nincs rossz hangulat az öltözőben.”

Benzema: „Tudjuk, hogy milyen minőség van a birtokában. Kulcsfontosságú játékos, a végsőkig vele vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…