Zidane: Nem döntöttem el, hogy ki megy és ki marad

Zinédine Zidane az Eibar elleni bajnoki mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol leginkább a nehéz idényről és néhány játékosáról beszélt.

„Egy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelynek nagyszerű idénye van, azért jönnek, hogy megpróbáljanak nyerni. Mi folytatni akarjuk azt, amit elkezdtünk. Sok negatív kritikával találkoztam a Valencia elleni mérkőzés után, azt mondták gyengén játszottunk, de szerintem nem ez volt a helyzet. Nem tehetünk mást, mint hogy továbblépünk és megpróbálunk nagyszerű képet mutatni magunkról, javítani a dolgokon. De azt kell mondanom, hogy nem gondolom, hogy rosszul teljesítenénk.”

„Az Eibar azért jön, hogy jó futballt játsszon. Nagyszerű idényük van, a holnapi nagy meccs lesz számukra. Egy újabb kemény mérkőzés vár ránk. Nem látok a játékosok fejébe, de az alapján, amit az edzéseken látok, elmondhatom, hogy a lehető legjobban akarják befejezni a szezont. Egy vereség mindig egy dolgot jelent: jobb volt az ellenfél. De a Valencia ellen jó dolgokat csináltunk a pályán, ezekre koncentrálunk. Meggyőződésem, hogy holnap jó teljesítményt fogunk nyújtani.”

„Meglátjuk, hogy a következő idényben mi lesz a helyzet a góllövéssel. Idén egy kicsit megszenvedtünk ezzel, tisztában vagyok a számokkal. El kell fogadnunk, hogy volt ilyen problémánk idén, ennyi. Lesznek változások.”

Zidane

„Összességében elégedett voltam a Valenciában látottakkal, de nem tetszik, hogy kikaptunk. Az elkötelezettség, a nyomásgyakorlás… Persze hiányoztak a gólok a kilencven perc során. De elégedett voltam a csapattal, mivel nem könnyű ez az időszak számukra, de még mindig keményen dolgoznak a pályán.”

„Marcelo nagy játékos, mindazért, amit elért itt. A jövője? Meglátjuk. Szeretném a lehető leghamarabb visszakapni, hogy erősen fejezhesse be az idényt. Az egyetlen dolog, ami érdekel, az az, hogy a játékosaim újra jól játszanak. Ennyi.”

„Játékosként már tapasztaltam meg hasonlót, egyáltalán nem könnyű egy ilyen idényt megélni. A mostani idény is hasonlít arra abból a szempontból, hogy nehezen tudtunk meccseket nyerni. Ezt el kell fogadnunk, nekem pedig az a feladatom, hogy elmagyarázzam a játékosaimnak, hogy a leginkább úgy lehet ezen változtatni, ha keményen dolgoznak, ha pedig lehetőségünk lesz meccseket nyerni, akkor úgy is örülni fogunk ennek, hogy tulajdonképpen trófeáért már nem állunk harcban.”

„Nem aggódom. Nyolc mérkőzés van hátra, a lehető legjobban kell zárnunk az évet. Nehéz év áll mögöttünk, de le kell nyelnünk a békát. Nem tudom elmagyarázni két perc alatt, hogy mi történt. Tisztában vagytok azzal, hogy mit nyertek ezek a játékosok. Nem csak azokról az évekről beszélek, amikor én dolgoztam velük, hanem az elmúlt 7-8 évről. Mindent megnyertek. Ez egy nehéz év volt, megpróbálunk változtatni. A klubnak vissza kell térnie a győztes útra, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, ezért vagyok itt.”

„Nyolc mérkőzés van előttünk, megpróbálunk erős befejezést adni az évnek. Az emberek szeretnek minket. Vannak nehézségek, ezt elfogadjuk, ahogy azt is, hogy kevesebben jönnek ki a meccsekre, de nem mehetünk el amellett, amit ezek a játékosok az elmúlt években tettek. Egyáltalán nem aggódom. A hátralévő mérkőzéseken jó teljesítményt kell nyújtanunk az itt lévő játékosokkal. Egyre jobbak leszünk. A szerdai vereség fájó volt, de van ilyen. Nem fogunk a továbbiakban a Valencia elleni meccsel foglalkozni. Holnap jól akarunk játszani. Az Huesca vagy a Celta ellen ez nem sikerült, de nyertünk. Próbálkozni fogunk és napról napra javulunk, a cél, hogy minél előkelőbb helyen végezzünk ezzel a kerettel.”

(Radomir Antić szerint Modrić nem érdemelte meg az Aranylabdát – a szerz. kieg.) „Az emberek azt mondanak, amit akarnak. Sajnálom, ha valaki úgy gondolja, hogy Luka nem érdemelte meg az Aranylabdát. Teljes mértékben megérdemelten kapta meg, az elkötelezettségének, nagyszerű játékának, kivételes kvalitásainak és minden olyan dolognak köszönhetően, amiről tudjuk, hogy megvan Lukában. Megérdemelte az Aranylabdát, ha pedig valaki ezzel nem ért egyet, akkor őt nagyon sajnálom.”

„Nem döntöttem arról, hogy ki marad vagy ki távozik. Még másfél hónap van hátra az idényből.”

„Viníciussal kapcsolatban nem tudom megmondani, hogy meddig lesz távol. Jól halad a felépülése, újra a pályán van, jókedvűnek tűnik.”

„Az emberek azt akarják, hogy a Madrid mindig nyerjen, ez normális. Ez egy olyan klub, amely mindig a győzelemért játszott. Nem arról van szó, hogy beletörődtünk volna a helyzetbe, de ez egy bonyolult idény volt, amit megpróbálunk jól lezárni. Biztos vagyok benne, hogy lesznek változások a következő idényben, de erről most nem fogok beszélni.”

„Nem fogom elmondani, hogy mi fog történni a kapusokkal. Annyit mondtam, hogy a következő idénytől tiszta lesz a helyzet. Nem fogok olyat mondani, hogy ki távozik, vagy ki marad, vagy ki érkezhet… Keylornak szerződése van, az idény végén meglátjuk majd, hogy mit teszünk. Nagyon szeretem őt mind játékosként, mind pedig emberként.”

Zidane

(Diego Simeone szerint a Barcelona a legyőzendő akadály, a Real Madrid európai sikerei ellenére – a szerz kieg.)„A Real Madrid mindig ott van a tabella elején, bár idén pont nem ez volt a helyzet. Nem akarok semmit elvitatni az Atléticótól, akik nagyszerűen harcolnak és mindig ott voltak a legmagasabb szinten az elmúlt években. De senki nem mondhatja nekem, hogy a Madrid nincs minden évben versenyben minden trófeáért.”

„A női futball kapcsán hatalmas fejlődést láthatunk a világban, nem csak Spanyolországban. Igazi szurkolótáborok vannak, jó látni, hogy fejlődik a sportág. A Real Madrid kapcsán nem az én dolgom ebben a témában dönteni. Úgy gondolom, hogy lesz természetes fejlődés, a szükséges döntéseket pedig meg fogják hozni.”

„Hazard? Nem fogok személyes véleményt megfogalmazni, az idény végén majd beszélünk a témáról. Ő egy olyan játékos, akit mindig kedveltem, ezt mindenki tudja. Játszott Franciaországban, rengetegszer láttam már játszani, személyesen is ismerem. Nem újdonság, hogy fantasztikus játékos.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…