Zidane: Egyértelmű, hogy képesek vagyunk jobb teljesítményre is

Zinédine Zidane az alábbiak szerint értékelte az Huesca elleni győzelmet.

Útravaló: „Őrült meccs volt, a kívülállók számára élvezetes lehetett. Amit magunkkal kell vinnünk a következő mérkőzésekre, az a győzelem, és az az erőfeszítés, amelyet a játékosok tettek a sikerért. Egyértelműen képesek vagyunk a mainál sokkal jobb produkcióra is, de gratulálnunk kell az ellenfélnek, ugyanis kiválóan teljesítettek.”

Az ellenfél: „Ahogyan már tegnap is mondtam, jobb helyezést érdemelnének a tabellán. Ezt ma be is bizonyították, ugyanis nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és talán ennél többet érdemeltek volna a mai találkozón. Egy mérkőzés azonban 90 percig tart, és Benzema gólja végül a mi győzelmünket eredményezte. A végsőkig küzdöttünk, és megkaptuk érte a jutalmunkat.”

Benzema: „Egy olyan játékosról beszélünk, aki hosszú évek óta a csapat tagja, és remekül játszik. Talán ez az eddigi legjobb szezonja. Örülünk a teljesítményének. Kilenc mérkőzésünk van hátra, továbbra is számítok rá. Ő a mi játékosunk, és nem tudom elképzelni, hogy ez megváltozna.”

Motiváció: „Nehéz az, ha tisztában vagy vele, hogy egy olyan klubnál, mint a Real Madrid, már nincs esély arra, hogy trófeával fejezd be a szezont. A játékosok azonban profik és szépen akarják befejezni az idényt. A motiváció belülről fakad. Voltak a meccsnek olyan időszakai, amikor szenvedtünk, de ismétlem, azt a fajta erőfeszítést kell magunkkal vinnünk a mai találkozóból, amelyet a játékosok mutattak ma. Az ellenfelünk gyorsan vezetést szerzett, később pedig egyenlíteni is tudtak… de a legvégsőkig hittünk a győzelemben, és végül sikerült is nyernünk.”

Összeállítás: „Nem próbálgatom a játékosokat, minden egyes mérkőzésre a lehető legjobb csapatot igyekszem felrakni. A válogatott szünetet követően a sok utazás és a kevés pihenés után megadtam a lehetőséget azoknak a játékosoknak, akik 15 napot tudtak velünk készülni. Nem lehet 11 emberrel címeket nyerni. Az én játékoskoromban talán elég volt ehhez 30 mérkőzés, de ma már 50 vagy 60 találkozón kell helyt állni, így forgatni kell a csapatot. Talán azt hiszik, csak mindenkinek a kedvében próbálok járni, de ez nem így van, egyszerűen így gondolkodom erről a kérdésről. Ráadásul egy játékos akkor is dühös lehet, ha 50 találkozón keresztül játszik, aztán egy meccsen nem kap lehetőséget.”

Nézőszám: „El kell fogadnunk ezt a szurkolók részéről. Mi itt vagyunk, de ők döntenek. Ha ki akarnak jönni és meg akarják nézni a mérkőzést, elégedettek vagyunk. Ebben az évben már nem nyerhetünk semmit, vélhetően ez is közrejátszik ebben.”

Luca: „Örülök a bemutatkozásának és annak is, hogy ezt győzelemmel tette. Ő a harmadik számú kapusunk. Courtois nem volt jó állapotban, Navast pedig pihentettük a válogatott mérkőzéseket követően. Meg akartam ma adni neki a lehetőséget és végül ez bejött. Ha bizalmat szavazok neki, az nem azért van, mert a fiam, hanem mert a Real Madrid játékosa. Van karaktere, minőséget képvisel, és elég érett a személyisége Nem egy ijedős játékos, köszönhetően a képzettségének. 16 éve tagja a klub utánpótlásának, ez sokat jelent.”

Isco: „Mindannyian tudjuk, milyen típusú játékos. Mindkét meccsen a kezdőcsapatba jelöltem, és szerzett két gólt. Örülök neki, tudjuk, milyen fontos része a keretnek. Van még kilenc mérkőzésünk, lesznek változások, már szerdán is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK