Ceballos: Zidane mindenkivel nagyon igazságos

Három madridi játékos nyilatkozott a tegnapi győztes mérkőzés lefújását követően.

Dani Ceballos
Értékelés: „Tisztában voltunk a mai meccs és a megszerezhető pontok fontosságával. Nem engedhettünk meg magunknak egy újabb döntetlent hazai pályán. A csapat a végsőkig hitt a sikerben. Néha talán túlságosan elragadott minket a hév a támadásoknál, így pedig kevesebbet gondoltunk a védekezésre és az időben történő visszazárásra. A második játékrészben aztán nyugodtabb, érettebb futballt mutattunk. Benzema művészi megmozdulásának köszönhetően pedig végül miénk a három pont. A célunk az, hogy minden hátralévő meccset megnyerjünk az idényben. Szerdán a Mestallában kell pályára lépnünk, egy nagyon nehéz találkozón.”

Bizalom: „Zidane már az első naptól fogva világossá tette, hogy bízik bennünk, s mindannyian megkapjuk a lehetőséget. Nagyon igazságosan bánik mindenkivel. Örülök, hogy végigjátszhattam a mai összecsapást, és hogy góllal járulhattam hozzá a sikerhez. Az önbizalmam ismét a helyén van.”

Benzema: „Ez a legjobb szezonja a Real Madridnál. Kulcsfontosságú pillanatokban veszi a hátára a csapatot, ma is benne volt mindhárom gólban. Nagyon kevés olyan játékos van a világon, aki képes ilyen szintet hozni éveken át.”

Brahim Díaz
Játékpercek: „Kétségtelenül vannak dolgok, melyekben fejlődnünk kell, de összességében jó meccset játszottunk. Örülünk a sikernek, ami pedig engem illet, nagyra értékelem a játéklehetőséget. Szeretnék többet játszani, de ez ennél a klubnál nem olyan egyszerű. Továbbra is mindent bele kell adnom, tovább kell dolgoznom, hogy meggyőzzem a mindenkori edzőt a tudásomról, képességeimről. Zidane esetében ez különösen igaz, mert ő mindenkinek megadja a lehetőséget, aki érdemes rá. Ezért mindannyian hálásak vagyunk, és igyekszünk mérkőzésről mérkőzésre a maximumot nyújtani. Ez a szurkolóknak is szól, nekik is nagyon sokat köszönhetünk. Végső soron mindig ők mondják meg, hogy ki játszott jól és ki játszott rosszul.”

„Nagyon otthonosan, kényelmesen érzem magamat Zidane érkezése óta. Az öltözőben megingathatatlan az egység. Habár nem mindenki világsztár, de mind otthon érezzük magunkat. Fantasztikus érzés ilyen társakkal együtt dolgozni nap mint nap. Rengeteget tanulok tőlük.

„A spanyol bajnokságban minden csapat nagyon magas szintet képvisel. Nincsenek tuti meccsek, mindig meg kell szenved a sikerért. Ha nem veszed elég komolyan az ellenfeledet, akkor könnyen megéghetsz. Az Huesca remekül játszott, de a végső siker a miénk.”

Álvaro Odriozola
Győzelem: „Nagyon örülönk a győzelemnek, különösen, hogy a találkozó utolsó szakaszában sikerült kiharcolni azt. A világ legjobb bajnokságában nincsenek könnyű mérkőzések, különösen a Bernabéuban, ahol minden csapat bizonyítani akar. Bizonyos szempontból a mai meccs még nehezebb volt, mert az Huesca a kiesés ellen küzd, tehát minden alkalmat megragadnak a pontszerzésre. A nehézségeink? A futballban nem mindenre találsz logikus magyarázatot. Talán csak rosszabb napot fogtunk ki. Az ellenfelünk is nagyon-nagyon jó volt. A lényeg az, hogy mindent beleadtunk és a félidei szünetben orvosoltuk a hibáinkat. Utána már sokkal kevesebbszer ajándékoztuk el a játékszert.”

A kevesebb lehetőséget kapó kerettagok: „Senki sem véletlenül van itt. A Real Madridnál minden labdarúgó klasszis szintet képvisel, függetlenül az életkorától vagy bármi egyébtől. Nem hinném, hogy ma azért volt nehéz dolgunk, mert sok cserejátékos is helyett kapott a kezdőtizenegyben. A dolgok néha egyszerűen csak nem úgy alakulnak, ahogy azt elterveztük, és persze nem szabad megfeledkeznünk az ellenfélről sem. Gratulálnunk kell az Huescának, mert top teljesítményt nyújtottak. Benzema? Ő a világ legjobb kilencese. Én már meg sem lepődöm a varázslatain.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK