Zidane: Miért ne írhatna alá Pogba a Real Madridhoz?

Zinédine Zidane az Huesca elleni bajnoki előtt is megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót.

Hangulat: „Nagyon jó a hangulat az edzéseken. Nem volt túl sok időnk együtt, de nem változtathatunk a válogatott mérkőzések időbeosztásán. Két nagyon jó hét áll mögöttünk, melyek során nagy intenzitással dolgoztunk. Ennek köszönhetően a játékosok jó állapotban vannak, és ez a legfontosabb a holnapi mérkőzés előtt.”

A mérkőzésről: „Az Huescának nagy szüksége van a pontokra, ezzel tisztában vagyunk. Sok mérkőzésüket láttam, csakúgy, mint a többi csapat esetében is. Egy olyan csapatról van szó, amely megérdemelné, hogy több pontja legyen a bajnokságban. Azért jönnek ide, hogy a saját futballjukat játsszák és nyugtalanná tegyék a mi játékosainkat. Engem azonban csak az érdekel, hogy mi mit fogunk tenni a pályán. Jó állapotban vagyunk, kiváló volt az elmúlt hetek során befektetett munka, ezért jó teljesítményt kell nyújtanunk, hogy megszerezzük a három pontot.”

Sergio Ramos: „Boldog születésnapot kívántunk neki. Ő a kapitányunk, a vezérünk. Ez az ő otthona. Biztos vagyok benne, hogy sokkal tovább fog játszani, mint én tettem annak idején. Nagyon odafigyel magára, igazi profi. Kulcsjátékos a csapat, kulcsember a klub számára.”

Varane: „Sokat beszélnek róla. Minden embernek joga van a véleményéhez, mindenki azt gondolhatja, amit csak szeretne. A legfontosabb azonban, hogy mit gondol maga a játékos. Varane itthon van a Real Madridnál, már nyolc éve ez az otthona, lenyűgöző munkát végzett eddig. Nem értek egyet azzal, amit az emberek mondanak róla. Én azt látom, hogy boldog, és a napi munkájára összpontosít.”

Courtois: „Nem érezte teljesen jól magát, ezért is nincs a keretben. A jobb combjával vannak problémák, ott érzett fájdalmat, ezért meg kellett vizsgálni. Az orvosok azok, akik tudják, hogy mennyit kell kihagynia. Edzőként nem fogok kockázatot vállalni egyik játékosom esetében sem, ha nem érzik teljesen jól magukat. Játszott a válogatottban, úgy vélem, csak néhány napig lesz harcképtelen, az viszont biztos, hogy holnap nem tart velünk.”

Pletykák: „Megértem, mert az újságíróknak mindig beszélniük kell valamiről. Még tíz meccs vár ránk az idei kiírásban, jelenleg csak erre gondolunk, mivel szeretnénk erősen zárni az idényt. Nem fogok a játékosaim nevében beszélni, ezt tiszteletben kell tartanotok. Mindannyian azért harcolnak, hogy tiszteljék őket. Emellett olyan játékosokról sem szeretnék beszélni, akik nem az én irányításom alatt dolgoznak, hiszen ők is tiszteletet érdemelnek, ráadásul szerződésük van egy másik klubbal. Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy nem lesznek változások, ezt szeretném világossá tenni. A szezon végéig azonban nincs szükségem új játékosokra.”

A játékosok meggyőzése: „Nem kell őket győzködni, mivel a világ legjobb klubjánál vannak, és ezt ők is tudják. Nem kell nekik mondanom semmit. Elég motiváltak ahhoz, hogy tisztában legyenek ennek a klubnak a jelentőségével, ezért mind maradni akarnak.”

Casemiro szavai: „Igaza volt, amikor azt mondta, hogy valójában sosem távoztam. Itt voltam, néztem az összes mérkőzést, láttam, hogy mi történik. Nehéz volt, nehéz döntést hoztam, amikor a távozás mellett döntöttem, de követtem az eseményeket, mert Madrid az otthonom. Nemcsak a csapat, hanem a város is. A spanyol emberek mindig szívélyesen üdvözöltek. Nagyon fontos, hogy az ember élvezze az életet, márpedig Madridban nagyon jó élni.”

Bale: „Nem fogok a következő idényről beszélni. Még van tíz meccsünk, Gareth is fontos tagja a keretnek. Mindannyian ismerjük a kvalitásait, tudjuk, hogy mit tett a Real Madridban, például a tavalyi BL-döntőben. Sokat adhat a csapatnak, számítunk rá.”

Luca lehetősége: „Holnap meglátjátok, hogy ki fog védeni. Luca a Real Madrid harmadikszámú kapusa, és holnap… nem árulom el.”

Rodrygo: „Nagyon jó játékos, jövője van a Real Madridnál. Meglátjuk, hogy mihez kezdünk vele a következő idényben.”

Benzema és Varane: „Karim már régóta itt van. Élete egyik legjobb idényét futja, pedig voltak kiváló szezonjai a múltban is. Nem lep meg, hiszen ismerem a kvalitásait, tudom, hogy mire képes az összjáték és a gólszerzés terén. Sokat kritizálják, amikor nem talál a hálóba, de ő sosem adja fel, mindig belead mindent a csapatért. Ami Varane-t illeti, jó állapotban van. Vele kapcsolatban is lesznek pletykák, ez várható. Ő a Real Madrid negyedikszámú kapitánya, és még mindig fejlődni fog.”

Nemzeti csapatok: „Megnéztem a spanyolok első mérkőzését, nagyon jól játszottak. A többi mérkőzésről összefoglalókat néztem, hiszen a kezdési időpontok nem tették lehetővé, hogy élőben kövessem a meccseket.”

Piqué kommentje: „Sajnálom, de nem hallottam, hogy mit mondott.”

Mbappé: „Manapság nem tudjuk megmondani, hogy egy játékos 100, 150, vagy 200 millió eurót ér… Ez olyasvalami, amikről a klubok döntenek. Amikor én csatlakoztam a Real Madridhoz, 70 vagy 72 millió eurót fizettek értem, az emberek pedig azt mondták, hogy ez őrült összeg. Mind tudjuk, hogy milyen játékos Mbappé, de nem az én játékosom. Az iránta, a játékosaim és a PSG iránti tiszteletből adódóan nem fogok beszélni róla.”

Pogba: „Nagyon kedvelem őt. Ismerem személyesen is, de játékosként teljesen más. Sokat tesz a játékhoz, csak kevesen képesek annyit hozzáadni a csapatuk játékához, mint ő. Képes védekezni és támadni is, gyakorlatilag mindent tud. Nem tagja a keretünknek, ezt pedig tiszteletben kell tartani. Amit a Real Madridról mondott… ha lejár az ideje Manchesterben, és csatlakozni akar hozzánk, miért is ne írhatna alá a Real Madridhoz?”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK