Xabi Alonso: Nagyon elégedett vagyok

A Real Madrid Infantil A-val (U14) bajnokságot nyerő szakember így nyilatkozott a cím elhódítása után.

Riporter: „Össze tudnád fogalni, hogy mi minden történt a szezonban, melynek most jött el a csúcspontja?”

Xabi Alonso: „Először is, ennek a sikernek ők a főszereplői. (a csapatra mutat) Elsősorban ők érdemlik meg mindezt. Ők voltak azok, akik ott voltak a pályán, akik küzdöttek, futballoztak, megtanultak szenvedni és élvezetessé tették számunkra a meccseket. Általánosságban véve ez egy nagyon pozitív, remek szezon volt. A srácok nagyon éretten kezelték a dolgokat, rengeteget tanultak. A pályafutásuknak ebben szakaszában ez a legfontosabb.”

Riporter: „Most duplán büszkén lehetsz mint edző, hiszen bajnoki címet nyertetek és a játékosaid a szemed láttára fejlődtek nap mint nap.”

Xabi Alonso: „Igen. Ebben a korban sokkal fontosabb a fejlődés, mint a csapatok közti versengés és az eredmények. Ugyanakkor meg kell lennie bennünk a győzelem iránti éhségnek, törekednünk kell erre. A kettő nem megy egymás nélkül. Még csak 14 évesek, de sok olyan dolgot láttam tőlük, amik inkább az idősebb játékosokra jellemzőek. Erről szól az egész. Új elképzeléseket, ötleteket adni nekik, hogy lépésről lépésre fejlődjenek és jobb labdarúgókká váljanak.”

 

Riporter: „Lehetetlen lett volna ennél jobban teljesítened. Egy év a vezetőedzői székben, egy bajnoki cím. Melyik szó írja le jobban számodra ezt az idényt?”

Xabi Alonso: „Elégedettség. Nagyon elégedett vagyok. Amikor elvégezzük a szükséges munkát és felkészülést, aztán látod, hogy kimennek a pályára és megvalósítják, az az érzés egy trófeával ér fel számodra. Elégedett vagyok, és hálás nekik. Megérdemlik a sikert.”

Riporter: „Már gondolkozol-e azon, hogy mi jön a következő évben, vagy most inkább az ünneplésre koncentrálsz?”

Xabi Alonso: „Mindent a maga idejében. Nagyon szerettem minden érzést és élményt megélni a pályán, most viszont az oldalvonal mellett kell megtennem ugyanezt. Nagyon komolyan veszem a munkámat, sokat kommunikálok a srácokkal, tisztességesen felkészülünk, hogy a meccsenkénti 70 perc minél hasznosabban teljen el a maga nemében.”

Riporter: „Mit gondolsz, van még jelentősége a hátralévő meccseiteknek?”

Xabi Alonso: „Kétségtelenül. Amikor ezt a címet viseled, amikor ebben a mezben játszol, a körülmények egyáltalán nem számítanak. Minden meccs, sőt minden egyes játékperc hatalmas fontossággal bír.”

Forrás: Realmadrid TV
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK