Zidane, Asensio orvossága

A Real Madrid csapata sokat profitálhat Zinédine Zidane visszatéréséből, és az érkezésének az egyik nagy pozitívuma Asensio formájának visszaszerzése lehet, akinek mostanában nem igazán ment a játék.

A mallorcai nem tartozott Santiago Solari bizalmasai közé, csakúgy, mint Isco, Marcelo, Keylor Navas vagy Gareth Bale, de Asensio teljesítménye különösen messze volt attól, mint amire Zidane irányítása alatt volt képes. A francia edző kezei között tele volt önbizalommal, valósággal szárnyalt és elhomályosította sokak teljesítményét, mint fiatal, ígéretes tehetség. Most, hogy mester és tanítvány újra együtt vannak, a spanyol játékos ismét önfeledten játszhat, és a régi formájában tündökölhet. Asensio nehéz napokat élhetett át, miután sérülése miatt 43 napig a partvonalon túlra került, és ezalatt Solarinál is hátrasorolódott a csapaton belüli rangsorban.

190319_Asensio_Celta_Vigo

Zidane alatt fellélegezhet, megújulhat, a mester kedvencei közé tartozik, bízik benne, kedveli őt, és számít is rá. Asensio a BBC regnálása alatt általában B terv volt, de ebben a szerepkörben ritkán vallott kudarcot, épp ezért hamar felhívta magára a világ figyelmét. A képességei leginkább a Barcelona elleni Szuperkupa-mérkőzéseken, vagy a Bayern és a PSG elleni BL-meccseken mutatkoztak meg. A Bernabéu tehát nemsokára újra lelkesedhet a mallorcai támadó teljesítménye okán. Jó úton halad, hogy újra a régi legyen, egyértelműen Zidane a szükséges orvosság számára.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK